Ви тут:

Забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб: міжнародний проєкт Міжнародної організації з міграції (МОМ)

29-07-2024
Категорія: 

24-26 липня 2024 року в місті Львів в рамках реалізації в Україні проєкту «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України», що фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини через Німецький банк розвитку (KfW), відбувся тренінг «Створення стійкої моделі фінансування  для Муніципального органу управління та Фонду місцевого розвитку в муніципалітетах в рамках Житлового проєкту МОМ», в якому прийняла участь Сєвєродонецька міська територіальна громада. Тренінг був організований Міжнародною організацією з міграції (МОМ), яка входить до системи Організації Об’єднаних Націй та є Агентством ООН з питань міграції.

Зазначений проєкт Міжнародної організації з міграції (МОМ) щодо забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб сьогодні реалізується в громадах Івано-Франківської, Вінницької, Черновецької та Львівської областей.

В рамках тренінгу було розглянуто моделі та кращі практики управління комунальним житлом в країнах з розвинутими ринковими відносинами в Європі та інших країнах, проблемні питання фінансування муніципального житла з урахуванням викликів сьогодення та чинного законодавства, опрацьовано фінансові моделі накопичення орендної плати на державних рахунках муніципалітету, визначено ризики при її впровадженні.

Сєвєродонецькою громадою на тренінгу презентовано досвід впровадження та реалізації спільного проєкту Міжнародної організації з міграції (МОМ) та Сєвєродонецької міської військової адміністрації забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб в 2020-2021 роках та напрацювання Сєвєродонецької міської військової адміністрації в частині реалізації механізмів впровадження фінансової моделі акумулювання коштів, що надходять від орендної плати за новозбудоване житло для внутрішньо переміщених осіб.

За результатами тренінгу розроблено пропозиції до чинного законодавства щодо вдосконалення моделі фінансування доступного житла в Україні, зокрема для внутрішньо переміщених осіб.

 

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)