Ви тут:

Янголи-охоронці для луганчан. Напередодні Дня медичного працівника Артем Лисогор вручив державні нагороди та обласні відзнаки лікарям

26-07-2024
Категорія: 

]]>Кожен з працівників сфери охорони здоров’я Луганщини пройшов складний шлях: окупація рідного дому, знищення медичних закладів, релокація та відновлення роботи подекуди з «нуля». Але сьогодні наші медики продовжують працювати – лікувати військових та цивільних, проводити надскладні операції, ставити на ноги ветеранів після поранень, підтримувати пацієнтів з тяжкими хворобами. ]]>

«Попри всі випробування, ви впоралися і сьогодні виконуєте свою роботу на високому рівні. Часто кажуть, що вдома лікують навіть стіни, але дім у луганчан забрали. А тому для наших людей так важливо прийти до свого лікаря. Часто навіть просто, аби почути знайомий голос чи побачити земляків», - привітав медиків голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор у Дніпрі.

Він висловив подяку працівникам сфери охорони здоров’я та наголосив, що луганчани вдячні своїм лікарям щодня. Їх робота високо оцінена і державою. Так, Грамотою Ради національної безпеки і оборони України відзначено:
-    Сергія Баранова - екстреного медичного техніка відділу медицини катастроф «Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»;
-     Юлію Змієвську - начальника Луганського обласного бюро судово-медичної експертизи.

Подяками Міністерства охорони здоров’я України нагороджено:
-    Наталію Сокирко - сестру медичну старшу відділення нефрології та гемодіалізу «Луганської обласної клінічної лікарні»;
-    Євгена Цихмістренка – директора «Центру первинної-медико санітарної допомоги» Рубіжанської міської ради;
-    Дмитра Шведова – в.о. директора «Рубіжанської центральної міської лікарні».

Артем Лисогор вручив іменний годинник облдержадміністрації Галині Паніній, заступнику генерального директора «Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру», та Знак «За сприяння відродженню Луганщини» Михайлу Баженову, головному лікарю «Лисичанського обласного шкірно-венерологічного диспансеру». Ще трьох лікарів відзначено Почесними грамотами та чотирьох - Листами подяки облдержадміністрації.

Понад сто медиків з Луганщини сьогодні перебувають на військовій службі в Збройних Силах України – хтось змінив лікарську форму на піксель та взяв до рук зброю, а хтось продовжує рятувати життя, але вже в окопах, під постійними ворожими обстрілами.

Завершили церемонію нагородження урочистим спецпогашенням марки від Укрпошти з циклу «Героїчні професії. Янголи війни». 
Медиків називають янголами-охоронцями, які евакуюють поранених з кривавих полів битви, рятують їхні життя у «швидких» та «операційних», дарують надію і допомогу тим, хто постраждав від ворожих обстрілів. 

У спецпогашенні взяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор,  директор філій АТ «Укрпошта» у Луганській та Донецькій областях Максим Сутковий та начальниця Луганського обласного бюро судово-медичної експертизи пані Юлія Змієвська.
До маркового аркуша входять благодійні поштові марки «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній». Відсьогодні,  26 липня 2024 року, марка доступна до продажу.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/yangoli_ohoronci_dlya_luganchan_naper...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет