Ви тут:

Як дізнатися про страховий стаж та отримати довідки

19-08-2024
Категорія: 

Питання про кількість страхового стажу постає перед працівниками при оформленні соціальних виплат (лікарняних, декретних) та при досягненні пенсійного віку.

Пенсійним фондом України забезпечено доступ для застрахованих осіб до даних про себе та страхувальників до даних про працівників, які надходять до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування з джерел визначених законодавством, через вебпортал електронних послуг із використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Інформацію про стаж можна отримати за такими формами:

  • довідка ОК-5 (доступна виключно застрахованій особі) – містить інформацію про зарплату (у повній сумі) з 1998 року та страховий стаж (з 01.01.2004),
  • довідка ОК-7 – містить інформацію з 01.01.2011 про зарплату, з якої сплачувався ЄСВ (у межах максимального розміру) та страховий стаж,
  • довідка Додаток 9 – містить інформацію з 01.01.2004 про періоди, за які порахований страховий стаж помісячно з урахуванням сплаченого ЄСВ та загальний страховий стаж.

Довідки ОК-5 та ОК-7 застрахована особа також може отримати дистанційно через застосунок “Дія” на смартфоні (розділ “Довідки та витяги”).

У паперовому вигляді довідки можна отримати звернувшись до територіального сервісного центру Пенсійного фонду та мати при собі, для фізичної особи, – паспорт (або інший документ, який посвідчує особу) та довідку про присвоєння реєстраційного номера особової картки платника податків; для страхувальника – документ, що посвідчує особу представника та її повноваження діяти від імені іншої особи, а також засвідчені копії документів, що дають змогу ідентифікувати застраховану особу, страхувальника. При отриманні довідки роботодавцем надаються дані працівника за період трудових відносин з ним.

 

Джерело: Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області - ]]>https://www.pfu.gov.ua/lg/358988-yak-diznatysya-pro-strahovyj-stazh-ta-o...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет