Ви тут:

Власниця студії краси з Сєвєродонецька Світлана Алпатова відновила діяльність у Києві

08-03-2024
Категорія: 

]]>Світлана Алпатова – відома серед сєвєродончанок майстриня краси, перукарка та власниця салону закритого типу. До повномасштабного вторгнення вона створила образи для чималої кількості наречених та іменинниць Луганщини. Наразі жінка живе та працює в Києві, де й планує розвиватися в улюбленій сфері.]]>

]]>Про нові випробування та самореалізацію під час війни майстриня розповіла кореспондентці ]]>]]>ТРИБУН]]>]]>.]]>

Пані Світлана народилася в Горлівці Донецької області. Згодом разом з батьками переїхала на Луганщину, а саме в Сєвєродонецьк. Після випуску зі школи навчалася в Харкові на інженера-проєктувальника за направленням від сєвєродонецького підприємства “Азот”, на якому незабаром і почала працювати.

У  2014 році вона вирішила, що хоче займатися чимось більш прибутковим, та ще й, як каже жінка, хотілося, щоб душа співала від роботи.

“Довго думаючи, я обрала свій подальший шлях. Звичайно, було важко змінити рід діяльності, було дуже багато в голові «але». Та завдяки підтримці чоловіка я все ж наважилася і дуже тішилась цьому. Бо всім нутром я відчуваю, що бʼюті-сфера – це моє на сто відсотків! Я занурююсь  у мистецтво з головою і отримую неабияке задоволення від цього”, – поділилася майстриня краси.

Власниця студії краси з Сєвєродонецька Світлана Алпатова

Навчання новій професії почала з училища, паралельно працюючи офіціанткою в місцевому закладі. Розуміючи, що їй замало інформації, стала відвідувати семінари в своєму місті та їздити на навчання в інші регіони країни. 

“Якось на День народження мені подарували машинку для стрижки, фен та все необхідне для старту. І я почала практикуватися: запрошувала у якості моделей своїх знайомих та друзів. Згодом орендувала місце в салоні”, – згадує пані Світлана.

За кілька років кропіткої праці майстриня відкрила власну студію закритого типу зі своєю базою клієнтів в центрі Сєвєродонецька.

“Моєму щастю не було меж! Я почала працювати ще більше, розвиватись у багатьох напрямках, повʼязаних із волоссям. За півроку до мене приєдналася моя подружка і ми разом творили!”, – поділилася сєвєродончанка.

Плани на 2022 рік, згадує власниця студії, були грандіозні: створення образів, навчання для дівчат та багато іншого. Однак все вмить зруйнували росіяни.

З кожним днем у Сєвєродонецьку було все страшніше та небезпечніше. Тому пані Світлана разом з чоловіком вирішили виїжджати у Вінницю, де жили його батьки, переселенці з Луганська. Жінка розповіла, що її чоловік, його брат та батько – учасники бойових дій з 2014 року.

“За місяць я дізнаюсь, що вагітна! У цей час чоловіка викликають на роботу після деокупації в Чернігівську область. Він – демінер. Тоді ми вирішили, що мені варто знаходитись під наглядом його батьків у Вінниці. Паралельно я почала шукати роботу, хоча дуже сподівалася й відмовлялася вірити в те, що доведеться починати все спочатку. Це було надважко усвідомити. У Вінниці я познайомилась із чарівними дівчатами, з якими і продовжила співпрацю. Ми разом відкрили студію і створювали красу”, – розповіла майстриня.

Власниця студії краси з Сєвєродонецька Світлана Алпатова

За деякий час Світлана Алпатова з чоловіком вирішили переїздити до Києва, щоб була можливість частіше бачитися.

“Я розуміла, що просто сидіти і нічого не робити я не зможу, тому одразу почала шукати місце для роботи в столиці. У Києві дуже багато моїх клієнток, і вони писали мені ще задовго до переїзду. До речі, я була майже з усіма на зв’язку з самого початку повномасштабної війни: ми підтримували одна-одну, я намагалася допомагати порадами у фарбуванні, з домашнім доглядом, тощо”, – зазначила жінка.

За словами сєвєродончанки, вона повернулася до роботи за два тижні після пологів. Зазначає, що морально було дуже важко під час обстрілів та вимкнення електроенергії, а робота допомагала їй оговтатися та хоч якось відволіктися від страшних подій у країні. З дитиною допомагав чоловік та його мама, а коли син трішки підріс, то облаштувала на роботі манеж і брала його з собою.

Власниця студії краси з Сєвєродонецька Світлана Алпатова

Власниця студії краси з Сєвєродонецька Світлана Алпатова

Власниця студії краси з Сєвєродонецька Світлана Алпатова

Коли сину виповнився майже рік майстриня переїхала в студію закритого типу і знов довелося починати все з нуля. Потім до неї приєдналася візажистка із Сєвєродонецька Яна Аскєрова. Відтоді й дотепер вони працюють разом.

“Мене дуже тішить, що навіть кілометри, міста та країни – не перешкода для наших людей! Хочу, щоб війна закінчилась якнайскоріше і всі ми зустрілись. Відчуваю, що мені та моїй родині краще залишитися в Києві. Жити, розвиватися та планувати своє майбутнє тут. Буду й надалі працювати в б’юті-сфері, вже маю декілька ідей для реалізації. Але дуже шкода, що наші діти ніколи не побачать того, що ми будували, чого досягли та чого прагнули раніше,”  – підсумувала майстриня краси Світлана Алпатова.

 

За матеріалом: ТРИБУН - ]]>https://tribun.com.ua/uk/109127-vlasnitsja-studii-krasi-z-severodonetska...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет