Ви тут:

Відбулася серпнева конференція педагогічних працівників освіти Сєвєродонецької МТГ (+ВІДЕО)

28-08-2024
Категорія: 

]]>27 серпня 2024 року в онлайн-форматі відбулася традиційна міська серпнева конференція педагогічних працівників. Цьогоріч вона мала назву «Освіта Сєвєродонецької міської територіальної громади. Виклики і досягнення в умовах воєнного стану».]]>

В роботі конференції взяли участь начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області Олександр  Стрюк, заступник начальника Сєвєродонецької міської військової адміністрації  Сєвєродонецького району Луганської області Олег Кузьмінов, заступник начальника Східного міжрегіонального управління Державної служби якості освіти – начальник відділу моніторингу, сертифікації та контролю у Луганській області Оксана Бублей, в.о. директора Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Тетяна Поскрякова, голова Луганської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Сергій Севрюк.

До учасників конференції звернувся начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області Олександр  Стрюк із словами вдячності і підтримки педагогам. Звертаючись до освітян, він зокрема наголосив на щоденному подвигу педагогів у збереженні надбань сєвєродонецької освіти та у вихованні учнів, що стають відомими своїми високими показниками не лише на Луганщині, в Україні, а навіть за її межами. Також начальник Сєвєродонецької міської ВА зауважив на значимості продовження роботи закладів освіти громади в дистанційному форматі, адже кожен заклад освіти зберігає контингент учнів і вихованців, а це - здобувачі світи, які бажають навчатися саме в школах Сєвєродонецької громади, разом із своїми однокласниками, у своїх, сєвєродонецьких, педагогів.

Із підсумками 2023-2024 навчального року та з доповіддю «Освіта Сєвєродонецької міської територіальної громади. Виклики і досягнення в умовах воєнного стану» виступила начальник Управління освіти Лариса Волченко. У своїй доповіді Лариса Петрівна зазначила основні досягнення освіти Сєвєродонецької громади, зосередила увагу на сучасних викликах, що постають перед педагогами та на перспективах освіти у прийдешньому навчальному році. Також Лариса Волченко висловила шану та подяку Збройним Силам України, всім захисникам і захисницям, енергетикам за можливість проводити цей захід та починати новий навчальний рік.

Наталія Демент’єва, заступник начальника-начальник відділу позашкільної, дошкільної, загальної середньої, інклюзивної освіти Управління освіти Сєвєродонецької  МВА,  виступила під час конференції з доповіддю  «Новий навчальний рік в умовах війни: яким він буде?». В 2024-2025 навчальному році, попри все, 20 закладів загальної середньої освіти Сєвєродонецької МТГ надаватимуть освітні послуги дітям усіх категорій: тим, які мешкають на ТОТ та за кордоном, і тим, які живуть на підконтрольній українській владі території.

Поділилась власним досвідом проходження сертифікації Вікторія Фісунова, учитель української мови та літератури, зарубіжної літератури Гімназії № 10 міста Сєвєродонецька Луганської області.

 Наталія Медведєва, в.о. директора КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Сєвєродонецької міської ради, розповіла про організацію освітнього процесу для осіб з особливими освітніми потребами». А в.о. директора Сєвєродонецького міського Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді Вікторія Гуржій зосередила увагу учасників конференції на темі «"Сокіл" («Джура») – Гра, що єднає, надихає, виховує. Особливості її організації та проведення в Сєвєродонецькій міській територіальній громаді».

Під час конференції лунали привітання від учнів та вихованців закладів освіти Сєвєродонецької міської територіальної громади, робота освітян під час заходу супроводжувалась художніми номерами творчих колективів.

Наприкінці заходу з початком нового навчального року ще раз привітали освітян нашої громади, які продовжують працювати, долаючи відстань між ними і учнями віртуально, які несуть світло знань попри всі відключення електрики та інтернету, які дають своїм учням і вихованцям надію і впевненість у щасливе і мирне майбутнє.

 

 

Управління освіти Сєвєродонецької міської військової адміністрації

]]>https://sd.osv.org.ua/news/1724783472/?fbclid=IwY2xjawE7D_tleHRuA2FlbQIx...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет