Ви тут:

В Україні стартує пілотний проект з підготовки водійок вантажівок

03-09-2024
Категорія: 

]]>За ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» в Україні стартує пілотний проект з підготовки водійок вантажівок для подальшого працевлаштування. Реалізуватиме проект ГО «Фундація інституційного розвитку».]]>

Ініціатива спрямована на розширення професійного потенціалу жінок у сфері перевезень, що особливо важливо в умовах підвищеного попиту на кваліфікованих водіїв-далекобійників, зважаючи на кадрову кризу.

Проект має на меті утвердження гендерної рівності професій та задоволення потреби на ринку праці у водіях-далекобійниках завдяки залученню до професії жінок.

У межах ініціативи заплановано навчання 100 жінок, які після завершення курсу отримають необхідну кваліфікацію та водійське посвідчення категорії «С» або «СЕ». У межах проекту заплановано працевлаштування 80 випускниць у компаніях, що активно долучаються до проекту. Наразі щонайменше 10 компаній, що займаються перевезеннями, вже висловили готовність підтримати ініціативу та надати робочі місця для нових водійок вантажівок.

«Сьогодні дефіцит кадрів фіксується у багатьох сферах, перевезення – не виняток. Через повномасштабне вторгнення дефіцит водіїв вантажного транспорту на приватних підприємствах сягає близько 30%. Разом з тим, це одна з надзвичайно важливих професій як для доставки стратегічно важливих вантажів, так і для роботи економіки в цілому, адже логістика орієнтується саме на автомобільний транспорт.

Наші водії забезпечують сталість логістичних ланцюгів та безперебійну доставку вантажів. Очікую, що невдовзі до них долучаться більше водійок. Саме для цього ми ініціювали пілотний проект з підготовки жінок кермувати вантажівками з можливістю подальшого працевлаштування. Вдячний програмі USAID «Конкурентоспроможна економіка України» за можливість разом реалізовувати важливі для економіки та суспільства проекти», – заявив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Наразі географія проекту охоплює чотири міста: Київ, Тернопіль, Рівне і Хмельницький.

Учасниць проекту очікує: 

1. Безоплатна можливість набути фахових навичок водіння вантажівки.

2. Гарантоване працевлаштування для випускниць в приватних компаніях, які спеціалізуються на вантажних перевезеннях.

3. Менторський супровід протягом усього проекту від команди професіоналів.

4. Допомога з адаптацією на новому робочому місці.

Для участі у відборі потрібно: 

  • Заповнити анкету до 26 вересня 2024 року за посиланням: ]]>https://she-trucker.com.ua]]>
  • Пройти співбесіду з командою проекту.

Докладну інформацію про участь в ініціативі можна знайти за посиланням: ]]>https://she-trucker.com.ua]]>.

Довідково

Пілотний проект з підготовки та працевлаштування водійок вантажівок реалізується ГО «Фундація інституційного розвитку» за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

 

Джерело: ]]>Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України]]> - ]]>https://mtu.gov.ua/news/35891.html]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет