Ви тут:

В Гумхабі Сєвєродонецької громади у Дніпрі організовано перегляд фільму про військовий гумор та стійкість на війні «Нам своє робить»

30-07-2024
Категорія: 

Для ВПО з Луганщини та всіх бажаючих у приміщенні Гуманітарного хабу Сєвєродонецької громади у місті Дніпро, що на проспекті Калнишевського, 27-К, відділом культури Сєвєродонецької міської військової адміністрації та волонтерами організовано перегляд документального фільму про військовий гумор і стійкість українських Захисників та Захисниць у боротьбі з російськими загарбниками «Нам своє робить».

Як зазначає начальник відділу культури Тетяна Грачова, перегляд фільму "Нам своє робить" відбувається у приміщенні Палацу культури "Металург", де знаходиться Гумхаб міської громади та діють наші різноманітні гуртки для дітей. Тож всі бажаючі можуть подивитися його. Документальний фільм про військовий гумор заплановано демонструвати щонайменше щотижнево. А у разі бажання відвідувачів хабу - і частіше у Центрі культурних послуг (кімната №201). У ньому ВПО з Луганщини можуть не тільки переглянути фільми, а і вибрати для читання книги, пограти в улюблені ігри, поспівати караоке тощо. 

Чи є на війні місце для жартів? Про це і розповідається у фільмі  «Нам своє робить».

Команда DocNoteFilms проїхала тисячі кілометрів лінією фронту, шукаючи відповідь на це питання.

Зйомки документального фільму «Нам своє робить» відбувалися у Києві, Сумській, Харківській, Донецькій та Запорізькій областях.

Головна ціль, яку ставили перед собою режисери фільму, це зафіксувати унікальну особливість українців: здатність до гумору в найважчі моменти, що підтримує стійкість та впертість захисників.

«Через 4 теми – воєнний побут, «паперова» армія, бойові курйози та тварини на війні – глядачі зможуть побачити, як українці жартують, аби лишатися собою та продовжувати боротьбу з ворогом», — зазначають творці фільму.

Головними героями стрічки стали українські військові, які активно залучені до захисту країни. Зокрема, це представники зведеного загону національної поліції, танкових військ та медики Інтернаціонального Легіону.

Крім того, у стрічці використані відеоматеріали, надані самими військовими.У фільмі військові з 17-тої окремої танкової бригади, медичної служби Інтернаціонального легіону, Групи Тора та Групи Молота діляться не лише перченими жартами, а й думками про те, як почуття гумору допомагає переживати найскладніші моменти. Як, про що й навіщо жартують українські воїни – дивіться у документальному фільмі «Нам своє робить»!

Проєкт створено за підтримки Українського Ветеранського Фонду.

 

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)