Ви тут:

Уточнити військово-облікові дані можна у будь-якому луганському ЦНАПі

23-05-2024
Категорія: 

]]>На апаратній нараді під головуванням начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора розглянуто низку важливих для регіону питань. ]]>

Першочергово було обговорено взаємодію Луганського обласного, районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з військовими адміністраціями області з питань виконання мобілізаційних завдань. 

Адже відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» наразі оповіщення військовозобов’язаних – це їх обов’язок також. Крім того, було наголошено на необхідності підвищення якості первинного обліку військовозобов’язаних у громадах.
Директор Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності обласної державної адміністрації Ігор Куденко повідомив, що  відповідно до змін у чинному законодавстві  уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку інші персональні дані протягом 60 днів від 18.05.2024 військовозобов’язані можуть не тільки у ТЦК, а й звернувшись до ЦНАПів, через власний електронний кабінет.
Адміністраторам усіх ЦНАПів Луганської області надано доступ до відповідного функціоналу Порталу Дія. 

Станом на 21.05.2024 до працівників ЦНАП Луганської області за консультаціями щодо послуги «Оновлення персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів» вже звернулися 132 особи, з них  41 – отримали витяги з відповідного реєстру. 

Він зазначив, що наразі у громадах працює 21 ЦНАП. Робочі місця працівників ЦНАП розміщено у 31 гуманітарному хабі,  за місцем розташування Рубіжанської, Біловодської ВА та на базі Центру медичної реабілітації. Скористатись їх послугами ВПО можуть у містах: Бровари, Ірпінь, Київ, Обухів (Київська область), Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кропивницький, Львів, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Хмельницький, Корсунь-Шевченківський (Черкаська область), Дніпро, Новомосковськ та с. Богданівка (Дніпропетровська область).
Центри надають від  7 (Нижньодуванський ЦНАП) до 36 (Білокуракинський ЦНАП) різноманітних адміністративних послуг. Зокрема, роблять витяги з реєстрів територіальних громад щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання; для ветеранів війни та членів їх сімей; щодо квартирного обліку; щодо допомоги з місцевих бюджетів; зі складання та подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно через Портал Дія; з надання субсидій та призначення пільг та інші.

Та мають доступ до 11 державних реєстрів.

Одним із головних напрямків роботи ЦНАП на сьогодні є – надання якісних послуг ветеранам війни і членам їхніх сімей. Тож у  20 ЦНАПах забезпечено  доступ  послуг у сфері соціального захисту ветеранів війни та членів їх сімей, суб’єктами надання яких є Міністерство у справах ветеранів України, у 14 – суб’єктами надання яких є структурні підрозділи з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, Рубіжанської та Сєвєродонецької міських військових адміністрацій.

Ветеранам надаються від 8 до 17 видів таких адміністративних послуг. Крім цього, деякі військові адміністрації запровадили подання заяв для отримання одноразової матеріальної допомоги з місцевих бюджетів через ЦНАП.

376 ветеранів та членів їх сімей вже скористались такими можливостями.

Всього за консультаціями з різних питань звернулись 1 793 ветерани.

Лисичанський ЦНАП спільно з Територіальним центром комплектування та соціальної підтримки Сєвєродонецького району запроваджено адміністративний сервіс «Я – Ветеран», скористатися сервісом також можливо у Центрі медичної реабілітації у м. Дніпро.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/utochniti_viyskovo_oblikovi_dani_mozh...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет