Ви тут:

Усі власники пошкодженого чи зруйнованого житла можуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків: запустили сервіс у Дії

25-07-2024
Категорія: 

]]>Відтепер всі українці, чиє житло пошкоджено чи знищено внаслідок російської агресії, можуть подати заяви до міжнародного Реєстру збитків. Це сформує фундамент для майбутніх репарацій, які держава-агресор має заплатити за всі руйнування.  ]]>

Відтепер сервіс ]]>на порталі Дія]]> доступний для всіх українців, чиє житло було пошкоджене чи знищене, зокрема, для тих, у кого:

  • право власності не зареєстроване в Реєстрі речових прав;
  • немає акту про пошкоджене майно від місцевої влади й не подавались на програму єВідновлення;
  • оселя на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій.

Раніше для подання Заяви про відшкодування збитків необхідна була реєстрація житла в держреєстрі речових прав та наявність Акту комісійного обстеження в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна. Це ускладнювало процедуру, адже багато громадян не мали змоги зареєструвати права через втрату документів, або ще не встигли отримати акт обстеження від комісії.

Нині кожен, у кого житло зазнало руйнувань, починаючи з 24 лютого 2022 року, та знаходиться на території України, включно з тимчасово окупованими територіями та півостровом Крим, може подати заяву на відшкодування.

Перед запуском сервісу пройшло закрите бета-тестування, до якого долучилися 500 учасників. 

Важливо, щоб кожен українець, хто зазнав збитків, подав заяву про їх відшкодування. Так ми покажемо усьому світові реальну картину збитків й звірств від вчинків окупанта.

Сервіс у Дії та вимоги до розроблення міжнародного Реєстру реалізовано у співпраці з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством юстиції за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

 

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України - ]]>https://thedigital.gov.ua/news/usi-vlasniki-poshkodzhenogo-chi-zruynovan...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет