Ви тут:

Урядовою постановою Перелік адміністративних послуг у сфері міграції приведено у відповідність до чинного законодавства

16-10-2024
Категорія: 

]]>Ухваленою Урядом постановою приведено у відповідність Перелік адміністративних послуг у сфері міграції та їх вартість до Закону України від 9 травня 2024 р. № 3709-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання окремих адміністративних послуг громадянам України, у тому числі за кордоном».]]>

Перелік доповнюється платною послугою з одночасного оформлення (у тому числі замість втрачених або викрадених), обміну паспорта громадянина України та паспорта/паспортів громадянина України для виїзду за кордон (не пізніше ніж через 20 робочих днів вартістю 478 грн (якщо id-картка оформлюється вперше, тоді вартість дорівнює 352 грн).

Через шість місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, якщо id-картка оформлюватиметься вперше, сума буде складати 496 грн та повна вартість 744 грн;  не пізніше 7 днів – 1488 грн, якщо id-картка оформлюється вперше – 992 грн).

Також скорочується строк з 10 до 7 робочих днів за надання адміністративної послуги з термінового оформлення та обміну паспорта громадянина України.

Наразі, послугою щодо одночасного оформлення документів, в рамках реалізації експериментального проекту, передбаченого постановою Уряду від 07.05.2022 № 541, як в Україні так і за кордоном, скористалися загалом майже 720 тисяч осіб.

Обсяг надходжень від зазначеної адміністративної послуги буде спрямовуватись до місцевих бюджетів та до державного бюджету спеціального фонду Державної міграційної служби, що сприятиме розвитку територіальних громад та на організацію вдосконалення процесу надання адміністративних послуг ДМС.

 

За інформацією: ]]>Міністерство внутрішніх справ України]]> - ]]>https://mvs.gov.ua/news/uriad-uxvaliv-tri-postanovi-rozrobleni-mvs-ukrayini]]>

 

 

 

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет