Ви тут:

Уряд розширив «Власну справу» на молодих підприємців: їм доступні гранти до 150 тис. гривень

09-09-2024
Категорія: 

]]>Молоді підприємці зможуть отримати грант до 150 тис. гривень на відкриття власного бізнесу у межах програми «Власна справа». ]]>

Гранти розміром до 150 тисяч гривень із зобов’язанням зареєструватись ФОП зможуть отримати молоді підприємці віком до 25 років. Водночас вимога створити робочі місця для них буде не обов’язковою. 

«Ми, як Уряд, постійно удосконалюємо програму «Власна справа».  Сьогодні ми запускаємо гранти для молоді: підприємці віком до 25 років зможуть отримати до 150 тисяч гривень під зобов’язання зареєструватися ФОП без створення робочих місць. А через три роки такий підприємець зможе ще раз отримати грант від держави — вже за програмою «Власна справа» на загальних умовах у розмірі до 250 тис. гривень та зобов'язанням створити не менше 2 робочих місць», — повідомила Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко під час заходу «Друга річниця грантової програми «Власна справа».

Також Уряд розширив категорії отримувачів грантів у межах «Власної справи». Тепер їх можуть отримати дружини та чоловіки загиблих воїнів. Такий грант становитиме до 500 тис. гривень.

Крім того, Уряд додав до переліку отримувачів грантів виробників вин та підприємців, які працюють на території активних бойових дій. Ще одна новація полягає в тому, що підприємцям  дозволили за грантові кошти брати в оренду водойми та купувати аквакультури для їх розведення.

Зараз Міністерство економіки розробляє кілька новацій, які допоможуть бізнесу залучати ще більше грантових коштів для розвитку. По-перше, за умови створення від чотирьох робочих місць суму грантової підтримки планують збільшити вдвічі: з 250 до 500 тисяч гривень. По-друге, Уряд планує дозволити отримувати грант у розмірі 250 тис. грн повторно через три роки після отримання першого гранту для всіх категорій підприємців. Наразі ці нововведення на етапі розробки. 

Загалом, за два роки роботи програми «Власна справа» підприємці отримали від держави 20 тисяч грантів на розвиток бізнесу на 4,6 мільярда гривень. Завдяки цьому вони створили понад 38 тис. нових робочих місць. 

«Найактивніше користуються можливостями програми «Власна справа» підприємці Києва, Львівщини та  Рівненщини. Також бачимо активну участь жінок. Так переможниць жінок більше ніж чоловіків. Працюємо над тим, аби створити умови, щоб кожен і кожна, хто бажає займатися підприємництвом, мали таку можливість», — зазначила Юлія Свириденко.

За її словами, у квітні 2023 року з’явилась програма грантів для ветеранів, ветеранок, їхніх дружин і чоловіків. За цей час було обрано більше тисячі переможців, які отримають 480 млн грн. Вони вже створили майже 2 тисячі нових робочих місць. 

Цього року у межах «Власної справи» запустили ще одну програму грантів «Створюй». Вона спрямована на жінок, які є власницями чи керівницями підприємств з виробництва та переробки, з фокусом на інновації та розвиток відповідних напрямків діяльності. Наразі завершено першу хвилю відбору переможниць, які отримають до 15 тис. доларів.

Грантова підтримка бізнесу з боку держави — є частиною урядової політики «Зроблено в Україні». До неї входить близько двох десятків програм, які стимулюють виробництво, залучення інвестицій у реальний сектор і розвиток несировинного експорту. Загалом на них з бюджету цього року буде виділено близько 45 млрд грн. 

Якщо підприємці потребують консультацій щодо того, як долучитись до тієї чи іншої програми підтримки,  можна звернутися до будь-якого з 24 офісів «Зроблено в Україні» у низці регіонів. Там вони можуть отримати будь-яку інформацію, як онлайн та і проконсультувавшись наживо.

Довідково:

Програми надання грантів учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей на створення або розвиток власного бізнесу є частиною проєкту Міністерства економіки України «Робота без бар’єрів». Він реалізується на виконання Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні до 2030 року. Ініціативу «Без бар’єрів» започаткувала перша леді України Олена Зеленська. З метою створення безбар’єрного простору при Кабінеті Міністрів сформовано тимчасовий консультативно-дорадчий орган – Раду безбар’єрності. 

 

За інформацією: Міністерство економіки України - ]]>https://me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=e52cedfe-41a4-4f69-b530-3633...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет