Ви тут:

У держзраді підозрюється колаборант з Укртрансбезпеки, який у Сєвєродонецьку перейшов на бік ворога

15-03-2024
Категорія: 

]]>У державній зраді підозрюється старший держінспектор Укртрансбезпеки з Луганщини.]]>

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру правоохоронцю у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, фігурант ‒ старший державний інспектор відділу надання адмінпослуг у Луганській області Східного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки.

Після початку повномасштабного російського вторгнення чоловік не виконав розпорядження керівництва щодо виїзду на підконтрольну Україні територію. Залишився в окупованому Сєвєродонецьку.

Правоохоронець зрадив присязі та перейшов на бік ворога.

На початку травня 2022 року добровільно вступив до так званої «державної інспекції безпеки дорожнього руху мвс лнр». Розташований терпідрозділ у захопленому Новоайдарі.

Пройшов співбесіду та присягнув на вірність агресору.

До обов’язків підозрюваного входить патрулювання доріг, перевірка транспортних засобів та документів водіїв, видача штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Наразі вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід ‒ співробітники ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За інформацією: Луганська обласна прокуратура - ]]>https://lug.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=355712]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет