Ви тут:

Стабільність німецького співробітництва як гарантія відновлення Сєвєродонецької громади: підписано чергову угоду про взаєморозуміння

26-02-2024
Категорія: 

26 лютого 2024 року між Сєвєродонецькою міською військовою адміністрацією Сєвєродонецького району Луганської області, в особі начальника Олександра СТРЮКА, Товариством з обмеженою відповідальністю «Котлотурбопром», в особі генерального директора Вячеслава ЧУПИРИ, та Richard Kablitz GmbH (Німеччина), в особі керуючого директора та співвласника, керуючого партнера Андреаса ХЕН-МАРКА, укладено Угоду про взаєморозуміння.

Метою даного співробітництва є налагодження результативної співпраці між Сторонами щодо налаштування на території Сєвєродонецької міської територіальної громади процесу виробництва електроенергії та централізованого теплопостачання шляхом будівництва на території громади заводу (виробництва) з переробки твердих побутових відходів (сміттєспалювального заводу / виробництва).

Підписання цього меморандуму стало можливим завдяки досягнутим перспективним домовленостям під час участі Сєвєродонецької міської територіальної громади у другій Міжнародній виставці-конференції ReBuild Ukraine, яка відбулася 14-15 листопада 2023 року в м. Варшава, Польща, і які документально зафіксовані в даній Угоді про взаєморозуміння.

Компанія Richard Kablitz GmbH (Німеччина) в партнерстві з Товариством з обмеженою відповідальністю «Котлотурбопром» (Україна), маючи великий та позитивний досвід роботи в міжнародному енергетичному секторі, готові допомогти Сєвєродонецькій міській військовій адміністрації у проєктуванні, виготовленні, поставці, монтажі і введенні в експлуатацію на території Сєвєродонецької міської територіальної громади зазначеного заводу, що зможе забезпечити потреби громади в тепловій та електричній енергії.

Значним позитивним моментом є наявність можливості всесезонного постійного споживання теплової енергії на території громади (вирішення проблеми з постачанням гарячої води як в побутових цілях, так і для можливості повноцінного функціонування спортивних, культурних та освітніх закладів: басейнів, аквапарків тощо).

Закцентовано, що Сторони зобов’язалися дотримуватися таких фундаментальних вимог означеного співробітництва, як: відповідність європейським сучасним нормам та вимогам, світовим технологіям та потребам; дотримання принципу екологічності; наявність теплової генерації та виробництва електроенергії; дотримання збалансованості: теплової енергії, електроенергії та палива; обов’язковість розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва заводу тощо.

Також німецька компанія готова надати допомогу у пошуку міжнародних інвесторів з метою покриття фінансових витрат, пов’язаних з будівництвом, введенням в експлуатацію та первісним обслуговуванням заводу.





Рейтинг: 
Голосов пока нет