Ви тут:

Сьогодні у Слов'янську попрощалися з військовою кореспонденткою Анастасією Волковою

04-06-2024
Категорія: 

У м. Слов'янську, що на Донеччині, попрощалися з військовою кореспонденткою Анастасією Волковою.

Символічно, що в останню путь її провели напередодні Дня журналіста України.

30 травня життя Анастасії обірвав трагічний випадок. Вона постраждала внаслідок зіткнення двох автівок. Дівчина померла у лікарні. Їй був 31 рік...

Попрощатися з Анастасією прийшли рідні та близькі, друзі, колеги-журналісти та колеги по телебаченню, волонтери, громадськість, представники Сєвєродонецької міської військової адміністрації.

Журналістка працювала у гарячих точках Луганської та Донецької областей. Саме вона була авторкою багатьох актуальних відео про життя людей та наслідки російських обстрілів в регіоні. Дівчина готувала відеорепортажі із прифронтової зони, неодноразово потрапляла під обстріли.

Анастасія народилася у Щасті, виросла у Луганську. Російська окупація позбавила її вдома. Після подій 2014 року журналістка переїхала з Луганська до Сєвєродонецька. Звідти вела репортажі, коли почалися обстріли і руйнування. Ці хронікі безцінні.

Дівчина закінчила факультет журналістики Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. Із 2018 року працювала воєнною кореспонденткою каналів українського державного іномовлення. Співпрацювала з іншими виданнями. У червні 2022 року була нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Як і багато хто, чиї міста зруйнувала та окупувала Росія, Анастасія мріяла в майбутньому, після перемоги України, продовжувати працювати і вже показувати, як відбудовуються та повертаються до життя міста Луганської області.

Сєвєродонецька міська військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним і близьким Анастасії.

Світла пам'ять.

 

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет