Ви тут:

Ситуація з електропостачанням, гуманітарна допомога, дитяче оздоровлення, - Артем Лисогор підбив підсумки тижня

28-07-2024
Категорія: 

Цей тиждень був важким для країни. Влада та громадськість переживають через нестачу генерації електроенергії, що спричинено російськими обстрілами.

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба та Міністр енергетики України Герман Галущенко провели брифінг щодо подолання енергетичних викликів в країні. Очільник Луганщини Артем Лисогор долучився до цього заходу онлайн.

Міністр енергетики наголосив, що робочі групи, у яких також беруть участь представники США, Японії, Великобританії та Норвегії, розподілені по п’яти основним тематичним напрямам. Представники Японії та США запевнили у підтримці енергетичної сфери України у найближчий час.

Про регулярні порушення прав людини на тимчасово окупованій Луганщині очільник регіону повідомив під час зустрічі з представником Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Ноель Калхун.

«Окупанти намагаються будь-яким чином «легалізувати» свою присутність на захоплених територіях: змінюють етнічний склад населення, примусово видають документи рф, конфіскують житло українців, прикриваючи це ухваленням «законів» та «націоналізацією», - зазначив Артем Лисогор.

Проблематика надання допомоги переселенцям з Луганщини стає максимально гостро. Саме тому він відвідав хаб Нижньодуванської СВА у Києві. Цей гуманітарний штаб обслуговує більше трьох тисяч ВПО. Від початку 2024 року там видано понад шість тисяч продуктових та гігієнічних наборів від облдержадміністрації, міжнародних партнерів та благодійних організацій.

На місці начальник обласної військової адміністрації поспілкувався зі співробітниками хабу, вислухав їх пропозиції та потреби у роботі для ефективного обслуговування наших людей.

«Цього тижня відбулось кілька приємних подій. По-перше, привітав медичних працівників з професійним святом, а також нагородив визначних особистостей у сфері охорони здоров’я обласними відзнаками», - додав Артем Лисогор.

Також перед стартом ХХХIII Олімпійських ігор у Парижі, луганчани в Дніпрі урочисто підійняли олімпійський прапор. Попри окупацію та шалений тиск ворога, наш регіон представлений чотирма атлетами на найбільшій спортивній події світу. Це: Анна Письменська та Олег Колодій - стрибки у воду, Радомир Стельмах - спортивна гімнастика та Арсеній Батагов - футбол.

Також Артем Лисогор провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА та очільниками місцевих адміністрацій області. Були порушені питання літнього оздоровлення та підготовки до осінньо-зимового періоду. Наразі громадами області обліковано 3515 дітей, які будуть оздоровлені цього літа, з яких 2649 вже отримали такі послуги.

Місцевими військовими адміністраціями укладено 49 договорів щодо організації відпочинку дітей на загальну суму 22,1 млн гривень.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/situaciya_z_elektropostachannyam_guma...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет