Ви тут:

Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв: Живі струни вдячності

07-10-2024
Категорія: 

Кожного року, в першу неділю жовтня, Україна відзначає День працівника освіти. Це свято, засноване у 1994 році, покликане вшанувати важливу роль викладачів у суспільстві. Сьогодні їхня робота є критично важливою: освітяни не лише передають знання, а й виховують у молодого покоління моральні цінності та відповідальність, формуючи майбутнє країни.

Цьогоріч це свято стало особливим для викладачів Сєвєродонецького фахового коледжу культури і мистецтв. За ініціативи першокурсників та за підтримки благодійної організації "Душа світу", викладачі та студенти, які перебувають у Києві та області, мали змогу відвідати незвичайний захід, присвячений також і Міжнародному дню музики. Вони побували на виставці народних українських інструментів "Живі струни України" у Музеї музичного, театрального і кіномистецтва. Гості виставки не тільки побачили унікальні експонати, але й почули живе звучання кобзи, бандури, торбана, сопілки, дримби та інших автентичних інструментів.

Особливу подяку учасники заходу висловили екскурсоводу пані Олені Кореняк за змістовну та захопливу екскурсію. Її демонстрація гри на народних інструментах стала справжньою окрасою події. Присутні почули звучання сопілки, столових гусел, дримби та виконання старовинного канта XVIII століття на бандурі.

 

За інформацією: Сєвєродонецький фаховий коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф'єва - ]]>https://www.sevmuz.lg.ua/node/1214]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет