Ви тут:

Сєвєродонецьким КНП «Український реабілітаційний центр» підписано багатосторонню угоду щодо реабілітації, адаптації і підтримки наших військових та постраждалих мешканців Луганщини

23-01-2024
Категорія: 

19 січня у м. Ірпінь Бучанського району Київської області, на базі медичного центру Державного податкового університету, генеральний директор комунального некомерційного підприємства «Український реабілітаційний центр» Ігор Панов підписав багатосторонню угоду про співпрацю щодо фізичної і психологічної реабілітації та soft-протезування (мʼякий протез) військовослужбовців, а також постраждалих жителів Сєвєродонецької міської територіальної громади та Луганської області. 

Ця подія зібрала почесних гостей та висококваліфікованих спеціалістів, які поставили за мету забезпечення гідної реабілітації, адаптації та підтримки наших військових. 

У підписанні Меморандуму про співробітництво взяли участь голова громадської організації «Міжнародна асоціація волонтерів України» та благодійної організації  Міжнародний Благодійний Фонд «Мівка» Ірина Войтенко, генеральний директор Медичної клініки «Столиця» Галина Бишенко, голова громадської організації «Українська Медична Місія» Дмитро Вернигор, керівник  IT-компанії в Нідерландах, розробник першої онлайн-медичної платформи в Україні Spectator Healthcare Technology Witold J. Gorzynski, професор, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, голова Відділення НОК України в Київській області Ігор Малинський. В онлайн-форматі до заходу долучився начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк.

Учасники наголосили на важливості застосування soft-протезів (мʼяких протезів), які дозволять людині з ампутацією розпочати процес реабілітації та адаптуватися до нових умов життя вже протягом першого місяця після операції. 

«Дякуємо підписантам Меморандуму за плідну співпрацю, активну позицію та допомогу нашій громаді. Крокуємо разом до перемоги!», – наголосив Олександр Стрюк.

«Розуміючи, що протезування має бути доступним кожному, а самі протези комфортними й функціональними, ми маємо обʼєднати зусилля разом із медиками, благодійними організаціями, компаніями та установами України та усього Світу», – зазначив Ігор Панов. Він додав, що в КНП «Український реабілітаційний центр» вже з лютого почнуть працювати кабінети психолога, психіатра та фахівця з фізичної реабілітації (масажиста-реабілітолога) тощо. На підґрунті попередньої домовленості з СНУ ім. В. Даля випускники факультету здоровʼя будуть залучені до практичної діяльності фізичної й психологічної реабілітації. Також формується термін навчання фахівців-реабілітологів КНП «Український реабілітаційний центр» за кордоном задля обміну досвідом, стажування та подальшого втілення концепції розвитку.

Важливим аспектом подальшої співпраці КНП «Український реабілітаційний центр», якому від міжнародних партнерів надане право представляти Луганщину, стане впровадження першої в Україні безкоштовної медичної онлайн-платформи, яка наразі проходить завершальну стадію розробки.

Під час підписання Меморандуму також були виокремлена тематика подальшої співпраці, а саме:

1. «Разом до Перемоги: Єдність у Складні Часи». 

2. «Обʼєднання для Допомоги: Спільні Зусилля у Важкі Часи». 

3. «Підтримка Постраждалих Дорослих: Обʼєднання та Допомога». 

4. «Допомога Дітям: Захист Найменших»

5. «Життя після Ампутації: Шлях до Відновлення». 

6. «Підтримка Військових: Герої Нашого Часу». 

7. «Мужність Медиків Луганщини: На Передовій Здоров’я». 

Підсумовуючи розглянуті питання зустрічі, учасники обговорили деталі співпраці, нові потенційні напрями взаємодії та зазначили, що рішуче налаштовані продовжувати спільну роботу заради допомоги українцям, які постраждали та потребують допомоги.

 

КНП «Український реабілітаційний центр»

 

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет