Ви тут:

Сєвєродонецькі фахівці долучилися до роботи Конференції з питань первинної медичної допомоги, що відбулася у Києві

29-05-2024
Категорія: 

]]>15-17 травня у м. Київ пройшла Конференція з питань первинної медичної допомоги, до якої долучилися генеральний директор КНП "Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги" Наталія Абакумова та головна медична сестра закладу Ольга Яковлєва.]]>

Понад 500 фахівців первинної медичної допомоги (ПМД), а також представники органів охорони здоров'я та міжнародні партнери долучились до заходу, організованого ВООЗ у партнерстві з Міністерством охорони здоров'я України та Національною службою здоров'я України (НСЗУ), щоб обмінятися знаннями та окреслити майбутнє ПМД під час та після війни.

Україна розпочала процес реформування системи первинної медичної допомоги (ПМД) понад 5 років тому, і ВООЗ підтримує Україну на цьому шляху, надаючи експертну та технічну підтримку, а також впроваджуючи заходи, спрямовані на зміцнення системи ПМД, незважаючи на поточні виклики, спричинені війною.

Конференція стала відкритою та інтерактивною платформою для лідерів у галузі охорони здоров'я, фахівців ПМД та громадянського суспільства, для обговорення прогресу реформ ПМД в країні, фінансування ПМД для покращення доступу та якості медичної допомоги, розвитку кадрового потенціалу ПМД, діджиталізації та прозорості ПМД, а також майбутніх напрямків розвитку ПМД в Україні в умовах війни та зростаючих потреб населення в галузі охорони здоров'я.

У перший день, обговорення були зосереджені на питаннях реформ ПМД в Україні, поточних досягненнях та викликах, спричинених війною, а також шляхах зміцнення ПМД у 2024 році й надалі.

Також обговорили питання:

  • посилення ролі ПМД в Україні;
  • фінансування послуг ПМД;
  • ПМД в прифронтових областях;
  • кадрового потенціалу ПМД;
  • якості надання медичної допомоги;
  • цифровізації й даних у ПМД.

На спеціальній сесії, присвяченій фінансуванню ПМД, учасники підкреслили важливість забезпечення належного та справедливого фінансування ПМД при розподілі бюджетних коштів, застосування обґрунтованого та прозорого підходу до встановлення тарифів на послуги ПМД, посилення фінансової політики для підвищення доступності та якості послуг ПМД, а також розробки дорожньої карти фінансування ПМД з метою встановлення чіткого бачення пріоритетів фінансування ПМД на наступні п'ять років.

Під час заходу також було презентовано два нові звіти, які покликані підтримати впровадження реформи фінансування охорони здоров'я в Україні, що триває, з особливим акцентом на підвищенні якості та доступності первинної медичної допомоги.

 

]]>КНП "Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги"]]>

]]>https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0GUCWAYPMDSancXwh...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)