Ви тут:

Сєвєродонецька громада вдруге взяла участь у міжнародній будівельній виставці KyivBuild Ukraine

19-02-2024
Категорія: 

Сєвєродонецька міська територіальна громада вдруге взяла участь у будівельній виставці KyivBuild Ukraine (]]>https://kyivbuild.com.ua/]]>).

У рамках цієї виставки 14-16 лютого у місті Київ проходив форум-практикум «Відбудова в дії», який організовано командою ReBuild Ukraine.

Олена Кононенко, директорка виставки ]]>ReBuild Ukraine]]>, привітала учасників: “Важливо, щоб виставки були інтегровані у відбудову. Всі наші проєкти про практичність і прикладне значення слова відбудова. Цей захід є логічним продовженням виставки ReBuild Ukraine, що проходить у Варшаві, Польща”

Сєвєродонецьку громаду на цьому заході представляли начальник Сєвєродонецької міської ВА Олександр Стрюк, представники управління ЖКГ Сєвєродонецької міської ВА та комунальних підприємств міста.

Форум-практикум «Відбудова в дії» - це презентації державних та міжнародних програм відбудови та розвитку постраждалих територій та демонстрація реалізованих проєктів відбудови громадами, тендери на відбудову для будівельних компаній, механізми контролю за дотриманням всіх ДБН, фінансові програми для громад та підтримки бізнесу, актуальні вакансії відбудови.

Метою цього заходу є обмін досвідом та практичними кейсами відбудови між органами місцевого самоврядування задля відновлення та всебічного розвитку громад України, постраждалих внаслідок російської агресії.

За словами Олександра Стрюка, під час форуму розглядались практики відбудови від громад. Ірпінь аналізували як приклад відновлення українських міст, зокрема динаміку відновлення житлового фонду та соціальної інфраструктури, практичний досвід реалізації державних програм відновлення та повернення людей до громад.

«Нам не лише цікавий, а й важливий досвід громад, які пройшли та ще крокують шляхом відбудови. Наприклад, в нас є проєкт будівництва сміттєспалювального заводу.   Житомирська громада також має свій такий проєкт - перший в Україні приватний сміттєпереробний завод. Харківська громада має  проєкт будівництва першої підземної школи в Україні. Це, що називається, на часі. Після деокупації буде багато роботи. Ми розуміємо, що необхідно розбудовувати відновлювану енергетику, щоб стати енергетично незалежними, будувати, відновлювати. Тут практичні поради дають ті, хто вже має напрацьований досвід: які інструменти відбудови, механізми відшкодування, координація негайної відбудови стратегічних об’єктів, фінансова допомога громадам, енергоефективність та залучення інвестицій», - зауважив Олександр Стрюк.

Спікери також приділили увагу міжнародній допомозі, спрямованій на відбудову громад України, сонячній енергетиці як інструменту відбудови громад, інвестиційним можливостям та інструменти фінансування регіонів України, програмі управління будівельними відходами, у тому числі небезпечними та такими, що містять азбест

На виставці було представлено весь спектр продукції, обладнання, технологій та послуг - від ідеї архітектора до реалізації об'єкта. У ній взяли участь декілька десятків компаній-учасниць: це - виробники та постачальники будівельних матеріалів, спеціальної техніки та виробів інтер'єрного призначення. Серед відвідувачів - забудовники, інвестори, девелопери, професійні майстри, проєктанти, представники ОСББ, архітектори та дизайнери, підприємці та інші.

Одним з актуальних питань стало обговорення програм, спрямованих на відновлення зруйнованого і пошкодженого житла: єВідновлення, єОселя, ВідновиДІМ, Енергодім, можливість обміняти житловий сертифікат на житло та майбутні програми “Оренда з правом викупу” і “Соціальна оренда”.

Нагадаємо, цими ж днями  Луганська ОВА та Сєвєродонецька МВА підписали меморандуми про співпрацю з Мінреінтеграції та Міжнародною організацією з міграції щодо будівництва житла: https://sed-rada.gov.ua/novini/luganska-ova-ta-sievierodonecka-mva-pidpisali-memorandumi-pro-spivpracyu-z-minreintegraciyi-ta-mizhnarodnoyu-organizaciieyu-z-migraciyi-shchodo-budivnictva-zhitla_17-02-2024

Світлини: власний архів, KyivBuild





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)