Ви тут:

Сєвєродонецька громада долучилась до Всеукраїнської акції пам’яті «Сонях»

29-08-2024
Категорія: 

29 серпня Сєвєродонецька громада долучилась до Всеукраїнської акції пам’яті «Сонях».

Цей день - День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. А цього року ще й 10-та річниця Іловайської трагедії.

На честь мужніх доблесних воїнів, які героїчно загинули, захищаючи рідну землю і кожного з нас, зібралися на базі гуманітарного хабу Сєвєродонецької громади у Дніпрі.

Пам’ятаючи подвиги, присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих в боях українських воїнів.

Начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк у своєму зверненні зазначив: «Сьогодні у нас пам’ятний сумний день. Ми ]]>пам'ятаємо]]> і шануємо наших Героїв та у вічному боргу перед полеглими Захисниками і Захисницями України.  Ми низько вклоняємось тим, завдяки кому Україна залишається суверенною, незалежною державою. Вічна пам’ять і Слава Героям!»

До заходу була підготовлена інсталяція «Куточок пам’яті», до якої  долучені фото загиблих воїнів Сєвєродонецької громади.

Панахиду за загиблими захисниками України провів священик православної церкви України Іван Гальчишак (Отець Іван).

Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, під час російсько-української війни попри домовленості російська сторона почала розстріл «гуманітарного коридору». У цей день Україна втратила найбільшу кількість армійців за весь час бойових дій на той час: втратила 366 воїнів, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 - потрапили у полон, 158 уважають зниклими безвісти.

Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже дозрівали. І саме під цими соняхами сотні захисників України у боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому сонях є символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

 

Більше про Героїв-сєвєродончан, пам’ять про яких ми шануємо та бережемо, за посиланням: ]]>https://sed-rada.gov.ua/memory]]>

 

 

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет