Ви тут:

Сєвєродончанка Анастасія Семенова в умовах війни змогла відновити все необхідне для своєї справи

17-03-2024
Категорія: 

]]>Родина Семенових в Сєвєродонецьку була відомою своєю майстерністю влаштовувати свята. Анастасія разом з чоловіком Дмитром, він же DJ Semen, стояли за організацією як міських заходів, так і приватних. Нині вони відновлюють життя та бізнес в Києві. ]]>

]]>Виданню ]]>]]>ТРИБУН]]>]]> пані Анастасія розповіла, як зустріла повномасштабне вторгнення, про спроби евакуювати частину апаратури з рідного Сєвєродонецька та поділилася, як їй вдається розвивати бізнес у нових для себе умовах. ]]>

Родина Семенових з Сєвєродонецька

Родина Семенових з Сєвєродонецька

“В Сєвєродонецьку ми з чоловіком займалися святами: дорослими, дитячими, великими заходами. Наша донечка теж завжди була поруч з нами. Крім того, ми часто їздили по області як з приватними програмами, так і з міськими: Сватове, Троїцьке, Білокуракине, Мілуватка”, — говорить Анастасія. 

Семенови  на початку 2022 року саме запланували переїзд в Київ, тож в щільному робочому графіку не відчували наближення вторгнення.

“Наша робота буквально кипіла — вир дитячих, новорічних свят, корпоративи та привітання у грудні 2021 року. А в січні 2022 ми з чоловіком переїхали до Києва. На той момент переїхали поки вдвох, а донька залишилась у бабусі в Сєвєродонецьку довчитися 4 клас. Працювали в закладі друга, також сєвєродончанина, встигли відпрацювати День святого Валентина, 20 лютого були вдома, в рідному місті, у чоловіка була робота в Льодовому. Наступного дня повернулися в Київ, а Софія залишилася у бабусі. Самі розумієте, про що ми тоді думали. Якби ми в якихось новинах щось чули й на це звернули увагу, то звісно дитину б ми не залишали в Сєвєродонецьку. Не через те, що це Сєвєродонецьк, прилітало ж всюди, просто ми були б разом”. 

23 лютого 2022 року родина Семенових плідно відпрацювала, а наступного дня прокинулася від жахливих новин. 

“Ми просто в шоці були від того, що відбувається. На той момент ми саме винайняли в столиці житло й десь 15 лютого  в'їхали. Тільки розібрали речі, аж тут знову зібралися, поїхали в Сєвєродонецьк за донькою та собакою, забрали своїх рідних”, — пригадує дівчина. 

Вона розповідає, що родині довелося поїздити Україною в пошуках комфортного місця, але зрештою наприкінці квітня повернулися в Київ. 

“В середині квітня ми двічі їздили з Дніпра в Сєвєродонецьк (разом з другом, волонтером з Сєвєродонецька, Веніаміном), забрали деяку техніку для свят та трохи особистих речей. Про дитячі свята, якщо чесно, я не думала. Здавалося, що зараз ні реквізит, ні костюми не знадобляться, тому це просто займе місце в машині, якого і так небагато. Я взяла лише фарби для аквагриму, бо нещодавно якраз оновила їх. Зняли з чоловіком на відео свій склад, де видно, як все стояло цілим. Потім ми отримали новини та фото, що саме там чи уламок впав, чи приліт був. Склад був на другому поверсі, а третього поверху не стало  і все обвалилось на наш. Тому, що забрали, те й забрали. І вирушили в Київ”. 

Анастасія говорить, що перший час були вдома чи просто гуляли по вулиці - думали, що робити далі. 

“Квартира перетворилася на склад, бо зібрали там все, що вдалося вивезти з Сєвєродонецька. Так і жили якийсь час.”

“В кінці травня, коли в Києві ми почали бачити все більше і більше родин з дітьми, почали відкриватися мотузкові парки, з’являтися де-не-де розваги чи солодка вата, я вирішила спробувати малювати аквагрим біля дитячих майданчиків.

1 червня я вийшла з аквагримом в парку на Позняках. Малювала за 50 грн, були постійні клієнти і задоволені дітлахи. Також я пропонувала клієнтам організацію квеста в парку, виготовлення піньяти. Я практикувала те, що можна робити без реквізиту або з тим мінімумом, який я могла зробити сама. Так у мене з'явилася нова сторіночка, яка називається так символічно “Просто.Квест”, — розповідає пані Анастасія. 

Анастасія вийшла з аквагримом в парку на Позняках

вийшла з аквагримом в парку на Позняках

Потім до Києва приїхали наші колеги з сєвєродонецької “Малишляндії” - Вікторія з Олегом. Запропонували робити разом свята за донати в різних парках та ЖК, якщо людям буде цікаво. Вже десь у липні ми спробували-таки організовувати такі заходи. Людям дійсно було цікаво. В Києві було багато дітей, особливо, коли ти робиш подібне цікаве свято. Ми з колегами мешкаємо на різних берегах столиці, тому згодом почали працювати та організовувати свята окремо. У мене з'явилась помічниця, гарна дівчина, з якою я познайомилась в парку. Це і була наша маленька команда: Софійка, Діма, Таня і я. Згодом я зробила реквізит для величезних мильних бульбашок, три образа милих Єдиноріжок для себе, Тані та Софійки і майже кожен парк в Києві в липні-вересні 2022 року побачив нашу програму, лускав наші бульбашки та малював у нас аквагрим!” 

Майже кожен парк в Києві в липні-вересні 2022 року побачив  програму

Майже кожен парк в Києві в липні-вересні 2022 року побачив  програму

Майже кожен парк в Києві в липні-вересні 2022 року побачив  програму

Майже кожен парк в Києві в липні-вересні 2022 року побачив  програму

Дівчина говорить, що за час роботи в Києві з'явилася аудиторія, яка їм довіряє.

“Аудиторія, яка нам довіряє, дійсно є. Вона не настільки велика, щоб нести багато  замовлень на місяць, над цим ще треба працювати, але зараз мені вже є що запропонувати. З літа 2022 року по сьогоднішній день я активно брала участь в грантових програмах для жінок від фондів, від держави. Наразі залучила три гранти”.

Це дозволило підприємиці створити більше десяти найпопулярніших  послуг до дитячих свят та реалізовувати їх.

“Коли я їхала в Київ, я переймалася через те, що тут столиця і, мабуть, тут аніматори та агентства працюють якось не так. Думала, що тут такий мегарівень до якого ще треба пахати і пахати. Подивившись трішки зсередини, знаходячись тут, я побачила, що в Києві є декілька агенцій на високому рівні в плані костюмів тощо. Але на цей сегмент клієнтів я поки що не дивлюся. Тобто маю своїх, яким достатньо того, що є в мене. Завдяки грантовим коштам, фінансовій допомозі, я купила обладнання: звукове, світлове, стійки, мікрофони - професійні безпровідні, дуже якісні. Я маю нині понад 25 образів для свят, професійний реквізит для шоу мильних бульбашок, де бульбашки з вогнем, з парою, з димом. Все необхідне для паперового шоу, сучасний телевізор для квізу, чарівну ростову зайку та багато іншого”. 

Анастасія Семенова з частиною обладнання

Анастасія Семенова з частиною обладнання

Досвід участі у грантових програмах у Анастасії вже був. 

“Ми з чоловіком брали участь у різних тренінгах в Сєвєродонецьку, я навіть написала один бізнес-план та подала його, але не підтримали на той момент. В той час у нас була робота, знайомства і ми не засмучувались, працювали та дарували гарний настрій. Вдома є вдома. А тут, коли тобі за квартиру треба платити, речі треба купити, а в тебе для твоєї справи нічого не залишилось і із варіантів - тільки найм, я взяла себе в руки та почала заповнювати всі можливі заявки на фінансову та навчальну допомогу бізнесу. Думка про те, що я зможу отримати фінансування та відновити власну справу, мене дуже мотивувала”. 

Брати участь у грантах допомагало й те, що це нові знайомства, схожі історії, підтримка.

“Серед дівчат-підприємців - жорсткий відбір. Тисячі заявок, з яких обирають 100, а з них 8 отримує грант. До  того ж, я люблю вчитися, спілкуватися з людьми, люблю поговорити, послухати інші історії. Нові знання, нові знайомства. Майже кожна дівчинка — переселенка”. 

Анастасія Семенова заснувала бізнес у Києві

Анастасія Семенова заснувала бізнес у Києві

Анастасія Семенова говорить, що дуже вдячна всім можливостям, які трапилися їй в цей період.

“Обертаючись назад, я бачу, що завдяки таким проєктам існує моя агенція. У 2022 році я пропонувала три послуги: аквагрим, піньята і квест. Навесні 2023 року, коли якраз після першого гранту мені надійшли всі мої костюми, реквізити, які я замовляла, я вже мала змогу пропонувати набагато більше послуг. В кінці серпня змогла завдяки іншому гранту докупити ще цікавий ігровий реквізит та фішки для діток старшого віку. В грудні 2023 я заповнювала заявку на величезний грант від L'oreal Paris для жінок-підприємців. Якщо б отримала кошти - створила би простір для свят з невеличкою сценою, фотозонами, кімнатою для святкування. Дуже затишний та яскравий для дітей і зручний для дорослих. На цей проєкт мене не взяли, але я пройшла на програму “Початок” від “Дія.бізнес”. Я - одна з 200 дівчат по всій Україні, хто зміг залучити фінансування у свою справу. Кошти я витратила на розширення послуг. Також на проєкті було потужне навчання та цікаве ком'юніті, дуже вдячна всім за підтримку і поради. Я задоволена”.

Дівчина поділилась і деякими своїми опасіннями та думками з цього приводу.

“Думаю час від часу про те, що в Україні війна, а у нас - святковий бізнес. Наскільки все це буде актуально. Незрозуміло, що і як буде далі… Але, дивлячись на те, скільки людей довіряють мені свята своїх дітей, скільки в нас було новорічних привітань, як активно наразі цікавляться випускними в садочках і школах, я роблю висновки, що ми робимо велику справу і ми потрібні. В першу чергу свята допомагають  діткам впоратися з важкою реальністю, відчути позитивні емоції та переключитися на щось хороше  і приємне. Я рада бути дотичною до цього, адже сама маю 12-літнє сонечко”.

Спілкуючись з Анастасією, складається враження, що в неї безліч дивовижних ідей в голові.

“Деякі ідеї народжуються в родині. Чоловік — діджей, звукорежисер, працює за фахом, творча людина. Буває, що ідея виникає завдяки “надивленості” — подобається щось в інших, але хотілося б втілити трохи інакше”, — говорить Анастасія. 

Вона також додає, що її донечка - вже теж маленька підприємиця. 

“Софія продавала мій аквагрим у 2022 році на дитячих майданчиках: я їй робила аквагрим, а вона пропонувала мамам, діткам і реально приводила людей. А потім з’явилася ідея плести й продавати браслетики. Спочатку ми робили це разом, а тепер вона сама - в неї безліч продажів офлайн та вже є перші замовлення онлайн”, — розповідає Анастасія. 

Анастасія Семенова разом із донькою Софійкою

Анастасія Семенова разом із донькою Софійкою

Вона пишається своєю родиною, вірить, що зможе втілити мрію й організувати власний святковий простір.

“Бажаю кожній дівчині, яка почала все з нуля на новому місці, пам'ятати, що все вийде! Якщо любиш свою справу та розумієш, заради чого ти це робиш, успіх - всього лише питання часу та регулярних правильних дій. Вперед!”

 

За матеріалом: ТРИБУН - ]]>https://tribun.com.ua/uk/109518-anastasija-semenova-za-2-roki-zhittja-v-...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет