Ви тут:

СБУ завершили досудове розслідування щодо двох колаборантів, які нині обіймають керівні посади в окупаційних адміністраціях Сіверськодонецька та Сватового

17-10-2024
Категорія: 

СБУ скерувала до суду справу окупаційного «мера» Кадіївки (колишн. Стаханов), який співпрацював із загарбниками з 2014 року.

Колишній «регіонал» Сергій Жевлаков з 2000 по 2010 рік двічі очолював міську владу. У 2014 році зрадив Україну і отримав від ватажка угруповання «лнр» призначення «народним мером».

Після широкомасштабного вторгнення продовжив службу агресору і став «головою муніципального утворення міський округ місто Стаханов лнр». У червні цього року пішов з посади.

Раніше зловмисник був оголошений у розшук за ч.1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Також слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо двох колаборантів, які нині обіймають посади «заступника голови адміністрації міського округу Сєвєродонецьк» та «заступника голови адміністрації Сватівського муніципального округу лнр».

Окупаційним чиновникам доведеться відповідати перед законом за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність), санкція якої передбачає до 10 років тюрми та конфіскацію майна.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

]]>https://www.facebook.com/ssu.sievierodonetsk/posts/pfbid02aVrXAVWrWueXqA...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет