Ви тут:

Рекрутинг до війська: як самостійно обрати місце, де будете служити

12-08-2024
Категорія: 

]]>Піти на військову службу в Україні можна за рекрутингом — це форма добровільної мобілізації, коли кандидат може сам обрати підрозділ і військову спеціальність.]]>

У ]]>ШоТам]]> зібрали ресурси, де можна знайти вакансії, та бригади, які напряму займаються рекрутингом.

Що таке Центр рекрутингу української армії

Це проєкт Міноборони України, створений для залучення українців до служби в Збройних силах. Інформацію щодо вакансій і підрозділів охочі можуть дізнатися в одному з 28 Центрів рекрутингу — вони відкриті не лише в обласних центрах, а й у менших містах (Лубни, Синельникове, Мукачево тощо).

Рекрутери допоможуть обрати посаду чи підрозділ, сконтактувати з представниками підрозділу тощо. 

Електронні платформи

В українців також є змога знайти собі військову посаду через сайти з пошуку роботи, які створили свої спецпроєкти в співпраці з Міноборони та Генеральним штабом.

]]>LobbyX]]>

Творці платформи кажуть, що їхня місія — «працевлаштовувати задля прогресу та перемоги України». На сайті можна скористатися зручними фільтрами для пошуку спеціальності та підрозділу. Дані про кандидатів передають безпосередньо в обрані військові частини, які вже розглядають потенційних рекрутів. Вакансії публікують різні — від водіїв, снайперів чи бойових медиків до діловодів штабу чи менеджерів з комунікацій. 

Скриншот із сайту LobbyX з прикладами посад і підрозділів

]]>Work.ua]]>

На цьому сайті теж можна шукати не лише цивільні вакансії, адже тут пропонують обрати військову спеціальність.

«Тепер маємо можливість обрати, ким і де служити. Кожна людина може бути максимально ефективною та корисною!», — пишуть на Work.ua.

Зручність сайту ще й у тому, що він висвітлює кількість вакантних позицій і підрозділів, які набирають собі рекрутів. Так на початок серпня 2024 було понад 5,5 тисяч вакансій, які чекали своїх кандидатів. Тут опублікували також покрокові інструкції з приєднання та підсвітили переваги служби за контрактом.

Інтерфейс для військових вакансій такий самий, як і для цивільних: містить опис, основні вимоги, умови тощо. Скриншот із сайту

]]>Robota.ua]]>

Ще один сайт з пошуку роботи, відомий багатьом українцям, створив спецпроєкт рекрутингу до армії. На сайті можна обрати вакансії в Нацгвардії, прикордонної служби та ЗСУ. Тут є зручні фільтри за підрозділами або спеціальностями, які допоможуть обрати саме ту посаду, яка найбільше відгукується. Платформа також передає дані лише тому підрозділу, який обрав кандидат, та є посередником між військовими структурами й охочими доєднатися до оборони країни.

]]>OLX]]>

Вакансії в Силах оборони пропонують і на популярному сайті з продажу товарів та пошуку роботи. В оголошеннях ви знайдете актуальні умови та вимоги, рівень грошового забезпечення, переваги тощо. Через платформу шукають діловодів, зв’язківців, стрільців, операторів БПЛА.

 

Рекрутингові центри бригад

Ці бригади напряму працюють з потенційними кандидатами.

]]>Третя окрема штурмова бригада]]>

Креативні банери цієї бригади ви могли зустрічати у своїх містах. Третя штурмова доволі багато вкладає в рекламу свого рекрутингу, показуючи, як важливо чесно та цікаво комунікувати з тими, хто ще не долучився до війська.

У Києві та Дніпрі час від часу організовують тестові тижні — семиденні вишколи, де можна перевірити, чи готові ви до служби та який напрям для вас найбільш цікавий. Також на сайті є актуальні бойові та тилові посади.

]]>Батальйон «Вовки Да Вінчі»]]>

Добровольчий батальйон імені Дмитра Коцюбайла теж пропонує вакансії, зокрема, й до медичної служби «УЛЬФ». Щоб приєднатися, на сайті просять заповнити анкету та розповісти про себе. Наприкінці січня 2024 року батальйон відкрив свій перший рекрутинговий центр у Львові, який у лютому запрацював і в Києві. Про цінності й історію «Вовків Да Вінчі» можна також прочитати на їхніх ресурсах.

Фото з сайту «Вовків Да Вінчі»

]]>Бригада «Азов»]]>

Легендарна бригада запрошує до своїх лав через рекрутинг. Для цього варто заповнити анкету на сайті, і тоді з потенційним кандидатом зв’яжуться для подальшої співбесіди. Її можна пройти онлайн або наживо в одному з рекрутингових центрів — у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі чи Луцьку. Після оформлення всіх потрібних документів рекрути мають пройти базовий 5-тижневий курс бойової підготовки.

]]>92 Бригада ім. І. Сірка]]>

У березні 2024 року відома харківська бригада ]]>відкрила]]> свій рекрутинговий центр у Харкові. Щоб долучитися до служби, варто відвідати його або ж заповнити ]]>анкету]]> онлайн. У бригаді запрошують стати на захист країни разом з ними: «Ставайте в стрій до найкращих! Боріться з окупантами разом з нами!». 

 

]]>«Хартія»]]>

«Хартія» — це добровольчий підрозділ, що утворився з початком повномасштабного вторгнення. Бійці саме цього підрозділу у важких боях 2022 року обороняли Харківщину. До їхніх лав можна доєднатися через рекрутинг: заповнити анкету на сайті чи зателефонувати в рекрутинговий центр. Потрапити до «Хартії» можна і на контракт, і за мобілізацією. До речі, саме в цій бригаді служить український письменник ]]>Сергій Жадан]]>.

 

Джерело: Шо Там - ]]>https://shotam.info/rekrutynh-do-viyska-iak-samostiyno-obraty-mistse-de-...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет