Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 30.08.2024

30-08-2024
Категорія: 

«Щотижня привозимо до деокупованих сіл свіжий хліб. Роздаємо людям у тій кількості, щоб вистачило до наступного разу. Хоча от, до прикладу, наприкінці серпня поїздок до прифронтових Невського та Новолюбівки було організовано декілька – доставляли продукти, ліки, хліб, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор та розповів про наслідки обстрілів росіянами населених пунктів. – По Невському та Макіївці окупанти вели вогонь зі ствольної артилерії, з реактивної вдарили по Макіївці. На цьому напрямку застосували 93 дрони. Є чергові руйнування житла в Невському. Декілька днів тому ворог завдав масованого удару по селу, внаслідок чого значних пошкоджень зазнав житловий будинок разом із господарчими спорудами. Відновленню він не підлягає».

Рашисти намагалися просунутися в бік М’ясожарівки, Твердохлібового, Невського, Макіївки, у Серебрянському лісі.

В окупованому росіянами Сєвєродонецьку неможливо піти в пенсійний фонд і одразу почати вирішувати питання. Ну або записатися у чергу на наступний день. Найближче вікно – у жовтні. Приймають дуже повільно. Однак відкривати додаткові місця чи підвищувати фах співробітників загарбники не збираються. Як підсумок, щодня під будівлею вимушена збиратися «жива черга» у надії, що хтось не прийде за здійсненим на початку літа записом і таким чином з’явиться «вікно».

У захопленому в 2014 році Довжанську зростає невдоволення підприємців. Справа в тому, що при наданні чи переоформленні дозволу на оптову чи роздрібну торгівлю окупаційна адміністрація почала надавати перевагу не місцевому бізнесу, а росіянам. У Довжанську збільшується кількість магазинів та торговельних точок, відкритих гостями з ростовської області. Місцевих витісняють з ринку.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid025TUnKNSaLWZxVUeEUUTWs63Qbs6...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет