Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 30.06.2024

30-06-2024
Категорія: 

«Минула доба видалася надскладною і для наших Захисників, і для мешканців прифронтових Невського, Стельмахівки та Макіївки, які витримали 101 обстріл: 33 – артилерійських та 68 – мінометних. Невське чотири рази атакували безпілотниками. Місцеві мешканці вимушені були провести увесь день в укриттях», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

На наших ділянках фронту на Куп’янському та Лиманському напрямках відбулось 13 бойових зіткнень. Ворог намагався відтіснити Сили оборони з позицій поблизу Стельмахівки, Греківки та Невського, натомість успіху не мав.

Сили Оборони відкинули ворога у Серебрянському лісництві. Успішну операцію провели 12-а бригада Нацгвардії «Азов», 95-а ОДШБР, 3-я ПКШР бригади ДПСУ «Помста» та інші суміжні підрозділи.

Розуміючи, що українські безпілотники суттєво впливають на ситуацію не тільки на лінії фронту, а й глибоко у тилу, росіяни почали набирати добровольців для боротьби із нашими БПЛА. Кандидатам пропонують 261 000 рублів на місяць (понад 3000 доларів) та офіційне працевлаштування. Від них вимагається досвід служби в ППО або на зенітних установках, або вміння поводитися з великокаліберними кулеметами. Але не зрозуміло, де вони таких знайдуть: усіх більш-менш кваліфікованих фахівців давно мобілізували, більшість з них вже провернулись у трунах.

В окупованих росіянами містах залишились здебільшого асоціальні особи та люди похилого віку.

Попри відсутність елементарних послуг ЖКГ та загальне зубожіння місцевих жителів, їм продовжують підвищувати тарифи. 1 липня щомісячний платіж за неіснуючі комунальні послуги збільшиться в середньому на 10%. Так, відповідно до доведеного плану зростання тарифів для населення з 01.07.2024 на території так званої «лнр» становитиме: електроенергія – на 16,7%; послуги теплопостачання – на 8,1%; холодне водопостачання – на 9,0%; водовідведення на 6,0%; послуги у сфері поводження з ТКО – на 4,7%.

Окуповані міста і села, які вже давно перетворились на смітники, тепер ще використовують й для утилізації прострочених продовольчих товарів – адже через відсутність роботи та засобів існування люди змушені купляти найдешевше.

Так, в окупований Краснодон (Сорокине) російські загарбники привезли партію масла з плямами цвілі, термін придатності якої сплинув 15.04.2024. Люди обурені.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0843gS2Jnz3fZusLozBZ7xu5dyqf7...]]>

 

 

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет