Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 29.06.2024

29-06-2024
Категорія: 

«Прифронтове Невське потерпає від обстрілів з усіх наявних в росіян на цій ділянці фронту видів озброєння. По селу щодня б’ють з артилерії, мінометів, «Градів». Минула доба не стала виключенням. В районі населеного пункту завдано два авіаційних удари. Люди майже не ризикують виходити з приміщень, але й виїздити не поспішають», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Також росіяни вели артилерійський та мінометний вогонь по Макіївці, Стельмахівці та Куземівці.

Атакував ворог в бік Стельмахівки, Греківки, Макіївки, Невського, у Білогорівці та у Серебрянському лісі. Вживаються заходи щодо недопущення просування окупантів вглиб нашої території. По населених пунктах та позиціях українських військ інтенсивно працює авіація противника.

Попередні втрати агресора на Лиманському напрямку склали 90 осіб вбитими та пораненими, знищено п’ять бліндажів та один склад з боєприпасами. На Сіверському – ліквідовано 63 окупантів, спалено два танки, шість бойових броньованих машин, самохідну артилерійську установку та автомобіль.

Під час штурмів навесні 2022 року росіяни майже повністю зруйнували південну частину Рубіжного, де залишилися більш-менш вцілілими лише окремі будинки. Але навіть їх окупанти не обіцяють відновити. Не кажучи вже про комунікації, іншу інфраструктуру чи відбудову зруйнованого житла. Люди, що там залишилися, третій рік живуть без світла та води. Окупаційній владі байдуже.

Щопівроку російські загарюники заявляють про наміри розпочати будівництво шістьох сміттєзвалищ на території так званої «лнр». Туди будуть звозити відходи з міст та сіл «республіки» та сусідніх регіонів рф, щоб не псувати екологію росіянам. Поки що – виключно на папері. Бо, до прикладу, на Біловодщині існуючий полігон відходів наразі переповнений. Але вихід із ситуації загарбники знайшли. Із новосибірська, за 3500 км, до населеного пункту на Луганщині доставили техніку, яка займається утрамбуванням сміття на цьому полігоні – аби влізло ще більше. Бо вивозити на територію росії не можна, а в самій «лнр» – вже нікуди.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid05XhsUSxnyDjQ2GGmFRU8pdEf6deU...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет