Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 29.05.2024

29-05-2024
Категорія: 

«За учора росіяни вісім разів штурмували Білогорівку, намагаючись вклинитися в бойовий порядок українських підрозділів. Ситуація там напружена», – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Він додав, що на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили атаки ворога в районах Новоєгорівки, Невського, М'ясожарівки та Твердохлібового.

Спроби окупантів просунутися у Серебрянському лісі успіху не мали. Українськими військовими проводяться заходи щодо посилення переднього краю оборони.

Деокуповані Невське та Новолюбівку загарбники обстріляли із реактивних систем залпового вогню. Також Невське потерпало від ворожих артилерії та мінометів. Як і Стельмахівка, Куземівка, Макіївка.

У Лисичанську, після невдалої осінньої спроби запустити систему опалення, окупанти навіть не намагаються лагодити інфраструктурні об'єкти, пошкоджені ними же під час обстрілів міста дворічної давнини.

Зокрема, централізоване водопостачання є тільки в окремих районах міста - здебільшого, у південній його частині. Тобто, лише там, де мережа вціліла.

У Кремінній, як і в інших населених пунктах, місцеве населення скаржиться на свавілля військових рф. Останні обирають житло для свого тимчасового проживання на власне бажання. Незалежно - в місті господар, чи евакуювався.

Багато хто з росіян не повертається з полю бою, а ті, яким пощастило виїхати, виносять з будинків все, що тільки можливо. Місцева окупаційна адміністрація ніяких дій прийняти не спроможна.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0YKkJWXyWQZfRYkeY4YcaUynBk3jJ...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет