Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 28.10.2024

28-10-2024
Категорія: 

«Основні атакуючі зусилля росіяни зосередили на Лиманській ділянці фронту. Тиснуть з декількох напрямків. Наші Захисники зупинили штурми росіян біля Макіївки, де противник намагався прорвати оборону українських бійців, – зазначив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Окупанти не припиняють артилерійських обстрілів, продовжують у великій кількості застосовувати безпілотники. Лише поблизу Балки Журавки вони спрямували в наш бік 22 БпЛА за добу. По Новоєгорівці завдано авіаційного удару».

Окуповані території почали готувати до виборів у держдуму рф, які мають відбутися у 2026 році. У 2025 році центральна виборча комісія рф має затвердити нову схему одномандатних округів на заміну ухваленій у 2015 році. Основний критерій, що враховуватиметься при «нарізанні» округів і, відповідно, визначенні їхньої кількості, – загальна чисельність населення на захоплених територіях.

Основна арена для маніпуляцій – так звані «лнр» та «днр», куди масово завозять жителів віддалених регіонів рф, сім’ї російських військових, дешеву робочу силу. Де саме вони будуть голосувати – на окупованих територіях чи вдома – не має значення. Чи залишаться живими на той момент російські військові – цик рф теж не хвилює. Головне – реєстрація. Ще одна лазівка для маніпуляції – кількість місцевого населення, що повернулася або приїде в день виборів. Місцеві окупаційні органи влади можуть подати до рф будь-які цифри з цього приводу.

У пенсійних структурах так званої «лнр» не враховують документів, що підтверджують стаж, зокрема й пільговий, здобутий на підприємствах, які були розташовані на окупованій у 2022 році територіях. Особам, які звертаються за оформленням відповідних виплат, нараховують пенсії на загальних засадах за даними, що містяться у трудовій книжці та архівах, зібраних до 2014 року.

 

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02ymok6xkRqvjMaJAZjCCwCxZo41s...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет