Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 26.07.2024

26-07-2024
Категорія: 

«Донедавна в Макіївці залишалося троє місцевих жителів. Одному чоловікові допомогли виїхати минулої неділі. Наразі вдалося евакуювати останніх двох. Це 70-річна жінка та 67-річний чоловік. Вони вже на Харківщині у родичів. Красноріченська військова адміністрація допомагає їм усім необхідним, – поінформував Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації. – Цим людям вдалося врятувати життя, але вони перебували в Макіївці до останнього – в населеному пункті, який росіяни вже зруйнували на 99 %. На сьогодні там вже не залишилося жодного жителя. Бої точаться зовсім поряд. Тому ми щодня наполягаємо на евакуації з інших сіл, доки це відносно безпечно».

По прифронтовому Невському російські окупанти вдарили зі ствольної та реактивної артилерії, застосували близько 60 безпілотників.

«Маємо невтишні наслідки – повністю згоріли два будинки, а також господарчі споруди біля ще одного. Ворожі обстріли там не припиняються», – зазначив Артем Лисогор.

Атакували росіяни поблизу Стельмахівки, Макіївки, Невського та у Серебрянському лісі.

Гірники з окупованого Довжанська не бачили грошей, починаючи з березня. Спочатку їх лякали примусовою мобілізацією, потім мотивували появою російських інвесторів. Тепер обіцяють розрахуватися коштами від продажу ТМЦ, які ще є на вугледобувних підприємствах.

Із 1 вересня в усіх школах на захоплених рф територіях запровадять новий предмет – «Основи безпеки і захисту батьківщини». Його викладатимуть у 8-х та 10-х класах. Вчителів готує т.з. «центр військово-спортивної підготовки і патріотичного виховання молоді «Воїн»». Особливість навчального програми – обов’язкові п’ятиденні військові збори школярів.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid04pf5mUa4HeVWR82GYHZh9qmekaEF...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет