Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 26.06.2024

26-06-2024
Категорія: 

]]>Жителям деокупованих сіл допомогли з виплатою пенсій, окупанти змінили куратора Лисичанська від рф – проблеми міста не вирішені, Старобільськ захлинається у смітті – загарбники пропонують суботники.]]>

«Жителі сіл, що розташовані поблизу лінії бойового зіткнення, своєчасно забезпечуються пенсіями. Для цього їм у Красноріченській військовій адміністрації допомагають дістатися найближчого відкритого відділення «Укрпошти» на Донеччині і відвозять додому. Так, учора відповідні виплати проведені шістьом мешканцям Невського, Новолюбівки та Макіївки», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Він нагадав, що ці та інші прифронтові населені пункти регіону перебувають під щоденними обстрілами з боку росіян.

Ударів артилерією та мінометами завдано по Куземівці, Макіївці, Невському, Стельмахівці. По Невському – ще й з авіації та реактивної артилерії.

Наземна активність ворога була зосереджена поблизу Стельмахівки, Греківки, Макіївки, Невського, у Білогорівці та Серебрянському лісі.

Лише на Лиманському напрямку за добу противник втратив 92 особи загиблими та пораненими, а також п’ять одиниць озброєння і військової техніки.

На Сіверському напрямку втрати окупантів склали 84 особи. Крім того, знищено бойову машину піхоти та автомобіль, уражено два бліндажа з особовим складом.

У захопленому російськими загарбниками навесні 2022 року Старобільську упродовж цього часу виникла гостра проблема із вивезенням сміття. Відповідні комунальні служби на папері створені, кому належить – отримують зарплату, але побутове сміття накопичується посеред вулиць. Сморід, що виник через червневу спеку, вкотре нагадав місцевим колаборантам про їхню бездіяльність. Ті, у свою чергу, організували черговий суботник і відзвітували у Луганськ про проведення показових громадських робіт. Втім, проблема залишається не вирішеною.

Вирішити існуючі питання лисичан приїхав новий куратор міст так званої «лнр», які підшефні татарстану. Наразі він ознайомлюється з обсягом невиконаних, починаючи із 2022 року, завдань по відбудові. В місті відсутнє централізоване опалення, вимкнені мобільний зв’язок та інтернет, значні проблеми із водопостачанням та наданням інших комунальних послуг.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid05NRNCHFYhUnTWAFNef9J6U9wn4nP...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет