Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 25.06.2024

25-06-2024
Категорія: 

«Понад 100 артилерійських та мінометних обстрілів з боку загарбників зафіксовано у Невському, Стельмахівці, Куземівці та Макіївці за минулу добу. Крім того, по деокупованому Невському росіяни вдарили з реактивних систем залпового вогню та авіації, – зазначив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Близько 50 разів атакували вчора окупанти на Лиманському, Куп’янському та Сіверському напрямках. Сили оборони відбивають ці спроби ворога».

Так, противних штурмував наші позиції поблизу Стельмахівки, Греківки, Макіївки, Невського, у Білогорівці та у Серебрянському лісі.

На Лиманському напрямку за добу ворог втратив 92 особи загиблими та пораненими, а також п’ять одиниць озброєння і військової техніки.

На Сіверському втрати окупантів склали 84 особи. Крім того, знищено бойову машину піхоти та автомобіль. Уражено два бліндажа з особовим складом.

На захоплених росіянами територіях Луганської області ситуація наступна. Загарбники погрожують упродовж 30 діб «націоналізувати» житло луганчан, які не повернуться на окуповану території і не перереєструють нерухомість за російським законодавством. Проте вони створили такі умови, за яких навіть ті, хто наразі перебуває в містах та селах так званої «лнр», не встигають впоратися за вказаний термін. Так, у Сєвєродонецьку «спеціалісти відділу росреєстру» упродовж одного дня оформлюють лише по п’ять-шість об’єктів нерухомості. Черга просувається вкрай повільно. Попередній запис закритий.

Виклик «швидкої» допомоги залишається проблемою не тільки на окупованих два роки тому територіях, де відсутні інтернет та мобільне покриття. Чисельні скарги на роботу лікарів екстреної медичної допомоги надходять навіть із Луганська. На «швидку» там доводиться очікувати по вісім годин. Приїздять випускники медичного училища або інтерни, які у більшості випадків не в змозі надати кваліфіковану допомогу.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid09Er4zHxCpWUHqgzWXvhp7fyh27Qz...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет