Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 24.10.2024

24-10-2024
Категорія: 

«Поранень жителі Балки Журавки зазнали декілька днів тому. Обидва випадки пов’язані із застосуванням окупантами дронів. Спершу росіяни здійснили скид по цивільному населенню, потім вибухнув безпосередньо fpv-дрон, – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Так, у чоловіка 1970 року народження – мінно-вибухова травма ступні та гомілки. Жінка 1967 року народження зазнала осколкових поранень грудної клітини. В неї також зафіксовано перелом нижньої щелепи. Поранених евакуйовано і доставлено до лікарні на Донеччині».

Минулої доби загарбники за підтримки авіації проводили штурмові дії поблизу Греківки. Авіаційного удару завдано також по Твердохлібовому. По Балці Журавці ворог вдарив зі ствольної артилерії та безпілотників.

У Сіверськодонецьку та навколишніх селах окупанти виявили 22 нежитлові об’єкти нерухомості, які, за їхніми словами, «мають ознаки безхазяйного майна». Серед переліку – магазини, аптеки, банківські відділення, промислові підприємства, заклади дозвілля та навіть бюро ритуальних послуг.

Усі вони припинили діяльність під час штурму міста росіянами навесні 2022 року і відтоді не працювали. Місцеві, що залишилися, увесь цей час були обізнані про це, але захотіли «націоналізувати» ці об’єкти саме зараз. Щоправда, надали господарям формальні 30 діб, аби ті з’явилися до місцевої окупаційної адміністрації з паспортом рф, довідкою з реєстру юридичних осіб рф та документами на нерухомість. Віджим майна триває.

Тим часом, рівень надання медичних послуг в місті за понад два роки, що минули від захоплення, практично не змінився. Травмпункт існує лише формально. Звісно, що у приміщенні перебуває особа у білому халаті. Однак при зверненні пацієнта з ушкодженням, яке потребує більшого втручання, ані ж наявність бинта чи пластиру, його одразу відправляють до найближчої віддаленої від лінії фронту лікарні у Новоайдарі – за 50 км.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0wNfvhovDLT8R7MkpXRxTLS9XGeRy...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет