Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 21.06.2024

21-06-2024
Категорія: 

«Попри постійні обстріли до Невського, Новолюбівки та Макіївки вдалося доставити тижневий запас хліба. У кожному із зазначених сіл ще залишаються люди. Учора евакуювати літню жінку. Інші поки що відмовляються, – повідомив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – По Невському росіяни вели вогонь з реактивної артилерії. Зі ствольної артилерії та мінометів – по Стельмахівці, Куземівці, Невському, Макіївці».

Противник атакував на Лиманському та Куп’янському напрямках 22 рази. На Луганщині – поблизу Стельмахівки, Невського, Греківки, Сергіївки, у Серебрянському лісі.

На окупованих територіях загарбники конфіскують у цивільних транспортні засоби. Йдеться про легкові автомобілі. Приводом може послужити найдрібніше порушення правил дорожнього руху. Практика не є новою у так званій «лнр». Проте раніше, здебільшого, вона поширювалася на спеціальний транспорт.

Вже неодноразово повідомлялося про загибель посівів сільгоспкультур на окупованій Луганщині. Це сталося в травні через низьку температуру у повітрі та на поверхні ґрунту. Офіційно звітують про втрату 7 % майбутнього врожаю на площі 40 тис. га. За словами місцевих, негода завдала значно більшої шкоди. Тому і оголосили надзвичайну ситуацію. Водночас, за «законодавством» окупантів, на підприємства, які не зможуть виконати цьогоріч показники валового збору, очікують штрафні санкції.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0jgqtDvdW9P4xyvoAwTYJKhB76Pbh...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет