Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 18.09.2024

18-09-2024
Категорія: 

«Безпекова ситуація у деокупованих населених пунктах складна. У бік Невського, де ще залишаються люди, загарбники спрямували 62 безпілотники. Обстріляли село з реактивної і ствольної артилерії. Били вони й по Макіївці. Загалом на цій ділянці фронту росіяни відкривали вогонь 130 разів. Ворожа авіація завдала ударів некерованими авіаційними ракетами в районі Твердохлібового», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Бойові дії точилися поблизу Андріївки, Макіївки та Невського.

Протягом навчального року 2024-2025 освітнім установам на окупованих територіях Луганщини російське профільне міністерство рекомендує провести 218 пропагандистських заходів для молоді. Тобто, орієнтовно, кожного дня по заходу.

Серед них – і всеросійський чемпіонат з пілотування дронами. У переможців будуть підвищені шанси потрапити під мобілізацію.

Окупанти ввели у так званій «лнр» режим надзвичайної ситуації. Пожежі вирують на території сімох адміністративно-територіальних одиниць. Найважча ситуація навколо Антрациту та Станиці Луганської. За минулу добу виникли понад 80 осередків займання. Кількість згорілих домогосподарств вже рахується сотнями. Запах гару досяг Луганська. Але там своє життя – днями, коли необхідно було евакуювати людей із сусідніх сіл, для містян відкрили пункт прокату велосипедів. А один із російських театрів, напевно у якості допомоги, привіз до охопленого смогом Луганська виставу «Їжак у тумані».

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid024PtwjBQJZiVzv7GdktNKx9AHNzp...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет