Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 18.08.2024

18-08-2024
Категорія: 

«У прифронтовому Невському росіяни зруйнували ще один будинок, обстрілявши село з реактивних систем залпового вогню та артилерії. Там вже не залишилося домоволодінь, які не зазнали різного ступеня пошкоджень. Деякі з них, де руйнування незначні, люди відновлюють і продовжують жити, попри щоденний ризик»,  наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Минулої доби окупанти застосовували в бік звільнених населених пунктів артилерію та безпілотники – вдарили 100 разів.

Бойові дії точилися поблизу Стельмахівки, Макіївки, Невського, Греківки, Новоєгорівки.

За місяць буде два роки обіцянці загарбників скасувати перевірки на кордоні між так званою «лнр» та рф. Втім, нарікання місцевих в бік росіян були чутні постійно – контроль залишився, а інколи навіть підсилювався. Зокрема, у травні російськими загарбниками було прийнято рішення про встановлення п’ятикілометрової особливої зони на кордоні ростовської області із окупованою частиною Луганщини. На пункті пропуску «Довжанський» прикордонники рф не звертають уваги на наявність відповідного паспорту – черги там довжелезні. росія поки не готова приймати жителів окупованих нею територій.

Як і видавати зароблені ними кошти. Грошей гірники підприємства «Східвугілля» не бачили з квітня. Керівники та представники профільного «міністерства» декілька місяців тому запевняли, що вирішать питання «найближчим часом». З багатьма шахтарями склалася зовсім незрозуміла ситуація – їх не оформлюють на об’єкти, передані інвесторам, та водночас не звільняють з «державних» і не видають зарплату.

 

За інф.: ]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/mayzhe_dva_roki_perevirki_na_kordoni_...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет