Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 16.12.2023

16-12-2023
Категорія: 

У Лисичанську провалили примусову паспортизацію маломобільних людей, в селі на Марківщині поранених складають у будинку культури, росіяни атакували в бік Макіївки.

«У важких погодних умовах нашим військовим доводиться відбивати постійні штурми росіян. Вчора окупанти рушили в бік донецьких Тернів, що неподалік від Невського, а також спробували атакувати Макіївку. Всі ці намагання завершилися для противника безрезультатно. Водночас через негоду знов ускладнено застосування авіації та дронів. Минулої доби ворог використав їх по одному разу», - зауважив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Невське, Білогорівка та територія Серебрянського лісі зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

У Лисичанську провалили примусову паспортизацію. Єдиний звіт, яким окупанти раніше могли хизуватися, - нещодавні так звані «перші вибори». Але до них допускали навіть осіб без будь-яких документів, тому цей показник не відображає відсоток паспортизованих.

В місті досі не функціонує паспортний стіл. Для заміни документів слід їхати до сусідніх населених пунктів. Ще важче одиноким літнім людям. Особи, які називають себе соціальними працівниками, звісно що очікують їх, але по домівках не обходять. Задзвонити по допомогу пенсіонер або маломобільна людина теж не в змозі, бо відключено зв’язок.

До невеличкої Кабичівки, що на Марківщині, регулярно доставляють поранених росіян. Військовий шпиталь там облаштований у місцевому будинку культури.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0hhJWh4NzSgQjK7Kdm2rEPJyUc2YC...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет