Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 16.08.2024

16-08-2024
Категорія: 

«Постійно наголошуємо на необхідності виїжджати з прифронтових сіл. Кожного разу допомагаємо з евакуацією. Головне – вберегти життя, бо окупанти руйнують все, що бачать. Перетворюють села на згарища. По Невському вони вдарили з артилерії, застосовували в бік населеного пункту безпілотники. Та ж сама ситуація і в Макіївці, – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Учора вдалося доставити до Невського та Новолюбівки хліб та роздати місцевим, які, попри небезпеку, ще залишаються».

Упродовж доби противник намагався просунутися поблизу Стельмахівки, Андріївки, Невського, Макіївки, у Білогорівці.

Учні шкіл окупованої частини Луганщини до 1 вересня отримають щоденники із розробленим росіянами дизайном. Та головне, на жаль, зміст. На сторінках щоденника згадується про історію краю. Втім, чомусь із ХІХ сторіччя одразу йде перехід до 2014 року, ніби між цим нічого не і було. Регіон не згадується ані у складі України, ані у складі УССР. Водночас є державні символи рф і так званої «лнр». Перелічені основні, на думку окупантів, події останніх десяти років. На сьогодні віддруковано вже понад 100 тисяч екземплярів. Рашистська пропаганда розпочинається із першого класу.

Окупаційна влада зібралася розвивати космічну галузь. На захопленій росіянами території відсутні відповідні розробки, інфраструктура, факультети вишів, вчені, немає навіть здобутків минулого. Втім, вже є угода про співробітництво з роскосмосом, яка все це обіцяє. Колаборанти сподіваються, що документ надасть «новий імпульс розвитку космічної галузі Луганщини». 

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02s2geWJn4YytW7ByzdgqaJ3QpDnv...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет