Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 14.10.2024

14-10-2024
Категорія: 

«50 разів минулої доби загарбники вели вогонь по луганських населених пунктах та наших укріпленнях. Застосовували артилерію і безпілотники. Так, у район Балки Журавки вони спрямували 37 БпЛА. Бойові дії точилися поблизу Греківки та Балки Журавки. Українські Захисники тримають там оборону», – поінформував Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Зробивши ставку на показові ремонти для пропаганди, російські окупанти не беруть до уваги інші, більш важливі, для місцевого населення обставини, які не виносяться на загал. Так, у Айдарі (раніше Новопсков) загарбники оголосили про ремонт лікарні. Обіцяють завершити його за сім років – у 2030-му. Тільки от працювати там майже нікому. Залишилися лікарі, здебільшого, пенсійного віку. Інші за 2,5 роки виїхали звідти. Люди не можуть потрапити до спеціалістів тижнями. В кого є можливість – їдуть до інших громад і лікуються там.

Опалювальний сезон на окупованій частині Луганщини має розпочатися найближчими днями, а у старих районах Сіверськодонецька ситуація майже незмінна з минулорічною. Вже восени комунальники влаштували показові земляні роботи посеред вулиць міста. Втім, до укладання теплотрас та опресування багатоповерхівок справа так і не дійшла. Третю зиму населення залишиться без тепла.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02sMq31Cy8sJsiay4GuUZVyEMyHic...]]>

 

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет