Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 13.07.2024

13-07-2024
Категорія: 

У деокупованому від рашистів Невському зруйновано ще один будинок.

]]>«По селу вели вогонь зі ствольної артилерії. Також окупанти застосовували там безпілотники. Снаряд влучив у раніше пошкоджений приватний будинок. Тепер домоволодіння зруйноване, – зазначив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації. – Сусідню прифронтову Макіївку загарбники обстріляли з реактивної артилерії, здійснювали там скиди з дронів».]]>

Бої точилися минулої доби поблизу Невського, Макіївки, у Серебрянському лісі та в Білогорівці.

Ситуація на окупованих російськими загарбниками територіях Луганщини наступна. Централізоване водопостачання в Сєвєродонецьку відновлено в окремих кварталах і будинках. Як ]]>повідомляють в ЛОДА]]>, якість води – не найкраща, більше схожа на технічну. Але й її тепер отримати стало проблематично, бо окупанти вирішили значно знизити тиск на виході з водопровідної насосної станції. До верхніх поверхів вода просто не підіймається. Привід вони знайшли у несплаті населення за комунальні послуги. Зокрема, лише половина жителів, що залишилися в місті, перераховують кошти за водопостачання. Не відновлено промисловість, не відкриваються нові робочі місця – багатьом немає чим платити. Замкнуте коло, яке самостійно утворили колаборанти та росіяни.

Тим часом в захопленому 10 років тому Лутугиному не знайшли нічого кращого, як порізати на металобрухт завод прокатних валків. Раніше це підприємство мало непоганий прибуток і постійно розширювало ринки збуту. Все змінив 2014-й рік – виробництво зупинилося. Попри вцілілі потужності, окупанти й не намагалися відновити випуск продукції. Тепер маємо вирок – розпил.

 

За інф.: ]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/zalishilisya_v_sievierodonecku_i_ne_s...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет