Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 11.01.2024

11-01-2024
Категорія: 

Під час ліквідації авіабомби в Рубіжному загарбники влаштували фільтраційні заходи, сміття замість життя – на проєкти з ліквідації смітників окупанти виділили майже 400 мільйонів, попри негоду ворог застосовує авіацію і дрони.

«Несприятливі погодні умови обмежують використання дронів та авіації, втім минулої доби росіяни все ж змогли вдарити шістьма безпілотниками та завдати три авіаційні удари в смузі нашої відповідальності. Продовжують бомбардувати територію Серебрянського лісу. Важко було у Невському, яке знов потрапило від вогонь мінометів та артустановок противника», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Стосовно наступальних дій ворога начальник обласної військової адміністрації зауважив – росіяни активно використовують як техніку, так і людський ресурс. Штурмові дії з використанням виключно піхотинців загарбникам успіхів не принесли.

Майже дві доби окупанти намагалися знешкодити авіаційну бомбу, що зійшла з російського літака на житлову забудову Рубіжного.

Винними в усьому виявилися містяни. Доки працювали сапери, в місті були посилені фільтраційні заходи. В’їзд та виїзд з населеного пункту перекрили.

У тимчасових пунктах, де утримували людей з постраждалих районів, допитували, перевіряли документи та мобільні телефони – хоча і зв’язок, і інтернет в Рубіжному відсутні.

Коли містяни повернулися до домівок, виявилося, що там, за їхньої відсутності, були проведені ретельні обшуки. Звісно, є зникле майно.

Окупанти не виділяють грошей на відновлення майна чи повноцінну компенсацію. Втім, є кошти на смітники. Як вже повідомлялось, обіцяють за шість років побудувати у так званій «лнр» шість всеросійських смітників.

Втім, населені пункти останні півтора роки потерпають від сміття, бо його ніхто не вивозить і не утилізує. Знайшлося 375 мільйонів рублів – не на ліквідацію стихійних звалищ, поки що лише на проєкти.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0o5f8Jgfr8EHDHUqdidbhK8JPZuLa...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет