Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 09.08.2024

09-08-2024
Категорія: 

«Загарбники поступово перетворюють наші деокуповані села на руїни. У Макіївці не вцілів жоден будинок. У Невському теж практично кожне домоволодіння зазнало пошкоджень різного ступеня. Останнім часом житло селян палає майже щодня. Учора в Невському стався черговий такий випадок, – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Також вдалося доставити до Невського та Новолюбівки тижневий запас хліба, роздали його людям. На евакуацію ніхто з них поки не наважився».

Прифронтові Невське та Макіївку росіяни обстрілювали з артилерії різних типів та застосовували безпілотники. Двічі вдарили по Макіївці з реактивної системи залпового вогню.

Оборону наших хлопців противник намагався прорвати поблизу цих двох населених пунктів та у Серебрянському лісі. Ці спроби виявилися невдалими.

Загарбники продовжують нищити все українське. В окупованому Біловодську росіяни закрили музей Петра Шевченка (Біливоди) у школі, де навчався журналіст і поет. Кажуть, що експонати місцевим все ж вдалося зберегти. Нагадаємо, що Петро Шевченко працював кореспондентом «Київських відомостей» по Луганській області, писав вірші українською мовою під псевдонімом Петро Біливода. Загинув у 1997 році в Києві за невідомих обставин. Поховали його в Луганську.

Луганчани, які залишилися в російській окупації, обурені діями тих, хто займається так званою «націоналізацією» нерухомого майна. Посилаючись на відповідний «закон», до переліку віджатого житла вони включають і те, де накопичилася заборгованість за користування комунальними послугами. Вже непоодинокими є випадки, коли до списку потрапляли квартири і будинки, господарі яких не встигли вчасно сплатити поточні рахунки – за попередні місяць-два. Шантаж місцевого населення триває.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02weFA2VUtfT7ZvoUpMJhAfT8wiYh...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет