Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 07.10.2024

07-10-2024
Категорія: 

«Минулої доби противник задіяв на нашій ділянці фронту поблизу Балки Журавки 42 безпілотники. Ще 12 разів вів артилерійські обстріли. Атакували росіяни з декількох напрямків. Зокрема, на Сіверському українські війська зупинили спробу противника покращити тактичне положення поблизу Білогорівки. Намагалися просунутися загарбники й у районах Греківки та Балки Журавки», – зазначив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

У кремлі виділили кошти на проектування на території так званої «лнр» шістьох сміттєзвалищ. По трьох з них вже визначені обсяги відходів, які завозитимуть туди з регіонів рф. Так, комплекс у Родаковому прийматиме щорічно 350 тисяч куб. м сміття, у Сіверськодонецьку та Антрациті – по 175 тисяч.

Проте гроші безпосередньо на будівництво цих об’єктів з бюджету рф не виділяють. Наказали шукати фінансування самостійно. У так званому «міністерстві природних ресурсів та екології лнр» на це відповіли, що наразі вони шукають варіанти вирішення питання, звідки брати кошти на подальші роботи. Водночас, у прикордонних областях рф вже не дочекаються, коли зможуть відвантажувати непотріб сусідам з «лнр».

Захоплені рф міста Луганщини продовжують захлинатися в смітті. Про надану росією додаткову техніку та обладнання було заявлено неодноразово. Втім, це не вирішило зазначеної проблеми. Місцеві жителі вважають, що названа вище допомога була виключно на папері. Окупаційна влада, натомість, стверджує, що техніка все ж надійшла, але на місцях немає коштів, для облаштування майданчиків для контейнерів та експлуатування транспортних засобів. Тому сміттєзвалища утворюються в кварталах. Так дешевше.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02Lspfs6onwDoGoD4KXrdfCDDFTN1...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет