Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 06.07.2024

06-07-2024
Категорія: 

134 рази за добу ворог обстріляв деокуповані населені пункти. Луганщина охоплена пожежами – у Кремінній вигоріла вулиця. У Троїцькому почались обшуки у батьків українських держслужбовців

Минула доба для мешканців деокупованих населених пунктів була найскладнішою на цьому тижні: по Макіївці, Невському, Стельмахівці та Куземівці ворог бив з усіх видів зброї 134 рази, зокрема 30 – з артилерії.

Макіївку та Невське 15 разів росіяни накривали вогнем з РСЗВ, а Стельмахівку та Куземівку – мінометним. Використали для ураження понад 70 дронів-камікадзе.

Безпосередньо у Невському сталося п’ять вибухів. Ступінь пошкоджень наразі оцінити неможливо.

Позиції українських військових на Лиманському напрямку загарбники атакували 21 раз в районах Невського, Греківки, Макіївки та у Серебрянському лісі. Ще точаться два боєзіткнення, всі інші - наші воїни зупинили.

Окупаційна російська влада офіційно визнала, що не здатна боротися із пожежами, кількість яких через надзвичайну спеку та постійні бойові дії збільшилась у десятки разів: до 60 загорянь за добу.

Ландшафтні пожежі зафіксовані у 17 громадах захопленої рашистами частини Луганської області. У Антрацитівському районі постраждало понад 60 га унікальної екосистеми. Потужні пожежі охопили Кремінські ліси, а учора перекинулись на житловий сектор у Кремінній – у місті вигоріла ціла вулиця.

Проте, місцеві гауляйтери стали до боротьби із несанкціонованими сміттєзвалищами та торгівлею у невизначених місцях. Замість того, щоб налагодити вивіз сміття, у якому потопають окуповані міста, та облаштувати торгівельні місця для людей, що намагаються вижити з власної городини – призначили штрафи від трьох тисяч рублів – для фізичних осіб до 70 тисяч – для юридичних. Також штрафуватимуть за неправомірне використання символіки міста.

На жаль, тільки самі «республіканські можновладці» не несуть жодної відповідальності ані за відсутність води у сорокаградусну спеку, а ні за фейкові ремонти.

Так, у Рубіжному «шефи» з татарстану прозвітували про черговий ремонт будинку: замінили каналізацію та труби холодної води, а також зробили «тепловий контур», тільки без даху.

В окупованому Луганську загарбники та гауляйтери пафосно відзначили завершення ремонту ЛОР-відділення у колишній обласній дитячій лікарні – три роки красили стіни, адже усе інше було зроблене, ще до 2014 року.

Тим часом, російські посіпаки посилюють тиск на місцеве населення. Як раніше у Старобільську та Сватовому, у Троїцьку почалися обшуки у людей, чиї діти працюють у державних органах в Україні. Забирають «на підвали», вивозять до Луганська.

Водночас активно розгортається «націоналізація» житлового, перші два будинки, які мають ознаки «покинутого» житла, оголошені у Міловому. У Рубіжному та Сєвєродонецьку такі списки оприлюднюють постійно.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02T5Q8MUFbReZbMf7sbSvs48Jbgzz...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет