Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 05.08.2024

05-08-2024
Категорія: 

]]>«Неподалік Невського та Макіївки точаться запеклі бої. Наразі всі атаки ворога відбито, але залишатися в прифронтових селах Луганщини вкрай небезпечно. Вчергове проводимо роботу з населенням стосовно евакуації. Попри те, що населені пункти перебувають під постійним вогнем ворога, люди не погоджуються швидко», – зазначив Артем Лисогор, очільник Луганщини.]]>

Крім Невського і Макіївки учора загарбники атакували Стельмахівку.

По Макіївці вони завдали два удари з реактивних систем залпового вогню. По двох селах Красноріченської громади окупанти поцілили з артилерії, а також застосували 76 безпілотників.

У місті Привілля, що поряд з Лисичанськом, залишилося близько 300 цивільних осіб з 7 000, що мешкали там до повномасштабного вторгнення. Вже понад два роки вони чекають на обіцяне росіянами відновлення комунікацій. Із благ цивілізації в них тільки вода, яку періодично підвозять. Набере той, кому вистачить.

У так званій «лнр» відсутнє будь-яке залізничне сполучення з росією. Не готові курсувати з рф поїзди навіть до міст, окупованих 10 років тому. Окупаційна влада посилається на відсутність дозволів від фсб, хоча її сусіди з «днр», де більш небезпечно, можуть похизуватися більш гарними новинами. Кажуть, ніби технічно все готово, та водночас за наступні пів року збираються відремонтувати близько півтора десятків кілометрів колії.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0vnE2ziWmhgZZU6HapSoBsPQ5jzfg...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет