Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 04.07.2024

04-07-2024
Категорія: 

«Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника вийти на адміністративний кордон Луганської області. Учора ворог чотири рази безуспішно штурмував оборонні рубежі наших підрозділів у районі Стельмахівки. Задіював для підтримки авіацію - вдарив КАБами.

Другу добу поспіль російські війська намагаються пробити нашу оборону поблизу Невського, Макіївки, Греківки та у Серебрянському лісі.

Безпосередньо Макіївку та Невське ворог обстріляв 88 разів: 34 – з артилерії, 52 із застосуванням БПЛА. Невське, в якому ще залишаються люди, двічі накривав вогнем з РСЗВ. Попри небезпеку, робочою групою Красноріченської СВА місцевим мешканцям та до сусідньої Новолюбівки доправлений тижневий запас хліба.

Усього на нашій ділянці фронту загарбницька армія здійснила 29 атак: 23 боєзіткнення завершилися без успіху для противника, ще п’ять - тривають. Зокрема, у Серебрянському лісі. Наші воїни стійко тримають оборону», - повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Російські загарбники на окупованої ними частини Луганщини нарешті заявили про «капітальний ремонт» трьох насосних станцій та двох водогонів у Лисичанську, де люди третій рік живуть без централізованого водопостачання. Обіцяють встановити сучасні модульні насосні станції потужністю по 24 тис. м3 за добу, але поки що демонтують будівлі та вціліле обладнання.

Головне, щоб на цьому не завершилось, як у Лутугинському районі, де відучора люди у 38-ми градусну спеку залишаються без води. Коли закінчать ремонт водогону невідомо, проте відомо - підвозу води не буде.

У поєднанні з неякісними продуктами на прилавках ситуація може мати цілком передбачувані наслідки, але чи нададуть людям допомогу велике питання: медиків у «республіці» не вистачає.

У так званій «лнр» вакантними є більше 1,5 тисяч медичних ставок. Вкрай гостро «республіка» потребує вузькопрофільних медичних спеціалістів: ревматологів, пульманологів, ендокринологів. Лікарі більш широкої практики також потрібні, насамперед, — терапевти та хірурги.

Тим часом, «народна влада» «узяла під контроль» ціни на споживчі товари. «міністерство промисловості і торгівлі лнр» повідомило, що більше тисячі індивідуальних підприємців «добровільно» обмежили торгову надбавку на свої товари. Насправді ж, люди просто не у змозі купляти найнеобхідніше, оскільки ціни на окупованих рашистами територіях вищі навіть за російські, а за українські – у два-три рази. Тож російським загарбникам доводиться імітувати турботу про добробут населення, а заодно й тримати в узді бізнес.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/videos/323745300798160/]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет