Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 03.10.2024

03-10-2024
Категорія: 

«Загалом в районі Балки Журавки окупанти здійснили 91 обстріл. 26 із них – зі ствольної артилерії. У переважній більшості, намагалися застосовувати безпілотники. Їх на цій ділянці фронту було задіяно противником 65 одиниць, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Бойові дії також точилися поблизу Макіївки, Греківки, Андріївки та Стельмахівки».

У так званій «лнр» затвердили регіональну адресну програму капітального ремонту спільного майна у багатоквартирних будинках, розраховану до 2026 року. Так, у 2025 році заплановано розпочати капремонт на 40 житлових об’єктах, у 2026-му – ще на 45. Запевняють, що під час складання програми проаналізували існуючий житловий фонд. До переліку увійшли 32 населених пункти. Із них лише п’ять, які були окуповані у 2022 році, чотири з яких – напівзруйновані. Більшість міст і сіл, що у переліку, бойові дії оминули. Тим не менше, в середньому окупанти за два роки капітально відремонтують по одному-два будинки на кожне місто. Щоправда, пошук підрядників ще попереду.

А з ними виникають проблеми постійно. Як от у Сіверськодонецьку. Там підрядники кидають будинки відновленими наполовину. До прикладу, проводять заміну вікон і дверей, але взагалі не торкаються систем водо- та теплопостачання, каналізації. Вартість робіт – аналогічна повністю виконаному замовленню. Різниця в коштах десь осідає.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/po_odnomu_dva_budinki_na_misto_v_rik_...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет