Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 03.07.2024

03-07-2024
Категорія: 

«Минулої доби ворог 117 разів обстрілював деокуповані населені пункти Луганщини. По ⁠Макіївці та Невському наніс 28 ударів із артилерії. 88 разів використовував БПЛА. А також накрив Невське вогнем з РСЗВ.

російські війська 16 разів атакували позиції українських захисників поблизу Невського, Макіївки та Греківки, сконцентрувавши зусилля на останньому населеному пункті.

загарбники двічі намагалися просунутися вперед в районі Стельмахівки, тут бої не припиняються. Під час атак противник задіював для підтримки штурмову авіацію - вдарив 14 НАРами. Наші воїни стійко тримають оборону», - повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Тим часом, на окупованій частині Луганщини російські посіпаки посилюють «патріотичне виховання» дітей та молоді.

Педагоги «рєспубліки» вивчають досвід ростовської області щодо розвитку «системи козачої освіти». Відповідний навчальний семінар відбувається на базі «республіканського козачого кадетського корпусу імені маршала А. Єфимова». Обговорюють «наповнення козачим компонентом учбових планів та виховних програм, починаючи з дошкільних закладів освіти.

Одночасно розгортають роботу у підлітковому середовищі щодо профілактики екстремізму та тероризму. До роз’яснення батькам і дітям відповідальності за правопорушення екстремістської спрямованості планують залучати працівників «правоохоронних органів». Вочевидь, перевірок вчителями гаджетів у дітей, «профілактичних» бесід із батьками за фактичної відсутності Інтернету, тобто зв’язку із зовнішнім світом, – недостатньо. Молодь на окупованих територіях не сприймає новий режим із захопленням, попри усі намагання російських пропагандистів.

Мабуть саме з цих причин у так званій «лнр» нарешті вирішили покращити мобільний зв'язок та покриття територій мобільним інтернетом. Луганській гауляйтер пасічник з цього приводу навів результати «соціологічних досліджень та опитувань», які показують «стабільне зростання якості зв'язку, теле- та радіосигналу в регіоні». На жаль, на окупованих у 2022 році територіях людям про це нічого не відомо. Тут, поки що, із видатних досягнень у комунікаційній сфері - пересувне відділення поштового зв'язку, яке нарешті запрацювало у населених пунктах Сватівського району.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0pcepYqNDHFN8nkpBAeaADA3MRLiN...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет