Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 01.05.2024

01-05-2024
Категорія: 

Наземна активність росіян спостерігається вздовж усієї лінії бойового зіткнення, – зазначає Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Так, наступи противника відбито поблизу Стельмахівки на Куп’янському напрямку, Новоєгорівки, Греківки, Макіївки, Невського та Серебрянського лісництва – на Лиманському, Білогорівки – на Бахмутському.

З авіації завдано ударів по Білогорівці і території Серебрянського лісу.

«По населених пунктах, розташованих поблизу лінії фронту, завдано 110 обстрілів. 31 раз окупанти вдарили з артилерії по Греківці, Невському, Куземівці, Стельмахівці. 34 – з мінометів. Потерпали Макіївка, Стельмахівка, Куземівка. Крім того, в районах Невського та Куземівки бойові завдання намагалися виконати 45 ворожих БПЛА», – поінформував Артем Лисогор.

Також до деокупованих сіл в останній день квітня волонтерами доставлено продуктові набори. Їх роздано жителям Невського, Новолюбівки, Макіївки.

На блокпостах окупованої Старобільщини перевіряють чоловіків. Тим, кому до 30 років, одразу вручають повістку для проходження служби. Інші поки що обмежуються постановкою на військовий облік.

Напередодні пологів жінок у так званій «лнр» в окремих випадках ще можуть госпіталізувати без наявності паспорта рф. Однак за тиждень, при виписці, обов’язково перевіряють, чи є російські документи у одного з батьків. Погрожують не віддати дитину.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02Fbj5sWrP8cEjzAaPC1iEfLwhV56...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет