Ви тут:

Привітання Артема Лисогора з нагоди 90-річчя Сєвєродонецька

26-05-2024
Категорія: 

Дорогі сєвєродончани!

За мирного життя сьогодні в Сєвєродонецьку мали відзначати День хіміка і 90-річчя утворення населеного пункту.

Сєвєродонецьк був надсучасним посеред сірої радянщини, не спинив темпів розвитку у важкі 90-ті. Попри наближеність до лінії фронту, в останні до окупації роки місто перебувало на піку свого розвитку – разом із кожним новим відбудованим об’єктом Сєвєродонецьк поступово оновлювався.

Важко уявити, що дев’ять десятирічь тому на цьому місці були суцільні піски. На жаль, історія повторюється – окупанти знищили значну частину Сєвєродонецька і випалили ліси навколо.

Святкової дати вони позбавили нас вже вдруге. Влітку 2014-го вдалося швидко звільнити місто, але його 80-річчя в травні ніби і не було.

У 2022 році росія залишила без домівок десятки тисяч сєвєродончан – вони змушені були кинути все і рятувати життя – бігти подалі від «освободителей». Бо значна більшість їх не чекала. Тому і поранене рідне місто зараз спорожніле.

Загарбники зруйнували наше життя і нашу історію. Стерли з поверхні землі будинки, з яких починався Сєвєродонецьк. Цинічно вбивали людей і наші здобутки довжиною майже в дев’ять десятирічь.

Вірю, що в Сєвєродонецьку знову вируватиме життя, як тільки українські Захисники та Захисниці виженуть окупантів з нашої, української, Луганщини.

Ми обов’язково повторимо військовий парад, яким так пишалися у жовтні 2021 року. Пройдемо разом з нашими Героями площею Перемоги!

Беззаперечно, треба буде створити належні умови, аби змогли повернутися якомога більше сімей з дітьми, промисловців, представників малого та середнього бізнесу. Усе багатство Сєвєродонецька – в його жителях. Роботи вистачить кожному з нас – після визволення міста.

А сьогодні привітайте тих сєвєродончан, хто у цей день перебуває на східному, південному чи північному фронтах. Вони щогодини б’ються за нас і за майбутнє Сєвєродонецька та країни.

Слава Україні!

 

Начальник Луганської

обласної військової

адміністрації Артем ЛИСОГОР

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02ZhFTR9byJxXvnMZKuNkvue1P7pK...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)