Ви тут:

ПОНОВЛЕНО ФУНКЦІОНАЛ ВЕБПОРТАЛУ ПФУ СТОСОВНО АВТОПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ

08-07-2024
Категорія: 

На порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (]]>https://portal.pfu.gov.ua]]>) поновлено функціонал формування та подачі відомостей для автоматичного призначення пенсії за віком.

Для цього потрібно увійти на сайт за допомогою кваліфікованого електронного підпису (вкладка “За КЕП”), заповнити її та подати необхідні документи, прикріпивши їх до своєї заяви (вкладка “Щодо пенсійного забезпечення” - “Анкета надання інформації для автопризначення пенсії за віком”) та, підписавши її за допомогою КЕП, направити до Пенсійного фонду.

Нагадуємо, що даний сервіс дає можливість подбати про свою пенсію заздалегідь. Якщо потенційний майбутній пенсіонер бажає звернутися за призначенням пенсії в автоматичному режимі, йому необхідно підготувати пакет документів (скановані кольорові копії), які є стандартно необхідними: паспорт, довідка про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків, якщо наявний паспорт у вигляді ID-картки, то додати витяг про місце реєстрації, трудова книжка та документи, які підтверджують чи додають інформацію до наявного трудового стажу, диплом, військовий квиток, для жінок – свідоцтво про шлюб (у разі зміни прізвища), свідоцтва про народження дітей та інші довідки у разі необхідності тощо.

Сканувати можна або окремо кожну сторінку документів і зберегти їх у форматі JPG, або відразу всі сторінки документів і сформувати один файл у форматі PDF.

Після коректного відправлення до Пенсійного фонду України користувачу надається повідомлення “Запис збережено та відправлено на розгляд до ПФУ”. Результат обробки звернення можна переглянути в пункті особистого кабінету “Мої звернення”.

 

]]>https://www.facebook.com/gulgpfu/posts/pfbid02upqdM3J9XUo1dJjpNVmPLiYNnm...]]>





Рейтинг: 
5
Средняя: 5 (1 оценка)